Boekhandel Douwes Den Haag

Surseance van betaling

B. Wessels

Surseance van betaling

Surseance van betaling

Surseance van betaling

 

De uitgave Surseance van betaling is deel VIII van de serie Wessels Insolventierecht en behandelt de juridische stand van zaken omtrent surseance van betaling. Aan bod komen onder meer de surseance en de gronden tot intrekking ervan, evenals de mogelijke overgang naar faillissement dan wel naar de schuldsaneringsregeling.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 123,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Surseance van betaling

De uitgave Surseance van betaling is deel VIII van de serie Wessels Insolventierecht en behandelt de juridische stand van zaken omtrent surseance van betaling. Aan bod komen onder meer de surseance en de gronden tot intrekking ervan, evenals de mogelijke overgang naar faillissement dan wel naar de schuldsaneringsregeling. Deze publicatie is onderdeel van de serie Wessels Insolventierecht en gaat specifiek over de surseance van betaling. Net als de andere delen in deze serie wordt niet alleen aandacht gegeven aan de wordingsgeschiedenis van wet- en andere regelgeving, maar ook aan de rechtspraak en aan standpunten in de doctrine. Tevens worden de op basis hiervan ontstane inzichten besproken en geanalyseerd. In de uitgave Surseance van betaling komen het doel van de surseance en de procedure tot surseanceverlening aan bod. De kern van deze publicatie wordt gevormd door een commentaar op de regeling van de art. 214-283 Faillissementswet. In de uitgave komen daarnaast ook aan de orde: # De bijzonderheden inzake doel en inhoud van een (dwang)akkoord # de totstandkoming van een ontwerp-akkoord # de homologatie ervan # de rechtsgevolgen van een gehomologeerd dan wel geweigerd akkoord Surseance actueel Deze 5e druk bevat de meest recente literatuur en rechtspraak en is bijgewerkt tot eind februari 2021. Het deel wordt afgesloten met enkele bijzondere onderwerpen, zoals de wettelijke regeling van de surseance met 5000 of meer schuldeisers. Om die reden wordt ook de internationale werking van de surseance van betaling in kaart gebracht. Surseance van betaling vormt hiermee een uiterst actuele en complete uitgave die iedere in het insolventierecht gespecialiseerde jurist zou moeten lezen.


ISBN
9789013159493
Verschenen
NUR
827
Druk
5
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Wessels Insolventierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Ondernemingsrecht