Boekhandel Douwes Den Haag

Onderling overleg en arbitrage onder belastingverdragen

Onderling overleg en arbitrage onder belastingverdragen

Onderling overleg en arbitrage onder belastingverdragen

Onderling overleg en arbitrage onder belastingverdragen

 

Op welke manier kan een dubbele belastingheffing ongedaan worden gemaakt? Wat is het precieze verloop van onderling overleg- en arbitrageprocedures # en hoe dient men hierbij te handelen? Deze unieke publicatie ontleedt de werking van onderling overleg- en arbitrageprocedures ter beslechting van internationale fiscale geschillen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 88,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Onderling overleg en arbitrage onder belastingverdragen

Op welke manier kan een dubbele belastingheffing ongedaan worden gemaakt? Wat is het precieze verloop van onderling overleg- en arbitrageprocedures # en hoe dient men hierbij te handelen? Deze unieke publicatie ontleedt de werking van onderling overleg- en arbitrageprocedures ter beslechting van internationale fiscale geschillen. Accuraat, gedetailleerd en compleet: een waardevolle leidraad voor de fiscalist. Door de groei van de internationale handel en grensoverschrijdend verkeer ontvangen steeds meer ondernemingen en particulieren inkomsten uit het buitenland. Als fiscalist is het van cruciaal belang over de juiste kennis te beschikken om geschillen omtrent dubbele belastingheffing te kunnen voorkomen en oplossen. Onderling overleg en arbitrage onder belastingverdragen biedt een unieke en gedetailleerde bespreking van de werking van onderling overleg- en arbitrageprocedures ter beslechting van internationale fiscale geschillen. Van het verzoek tot starten van de procedures, tot de implementatie van een oplossing; geen enkel onderdeel blijft onbelicht. Tal van belangrijke kernonderwerpen worden voor u inzichtelijk gemaakt, zoals onder meer: de achtergrond, werking en het algehele verloop van de onderling overlegprocedure; de ontwikkelingen op het gebied van arbitrage; de werking van arbitrageprocedures onder belastingverdragen; het Nederlandse beleid onder de door Nederland gesloten belastingverdragen in het licht van de meest recente internationale ontwikkelingen. Deze publicatie biedt uitgebreid inzicht in de meest recente internationale ontwikkelingen op het niveau van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). De auteur, promovendus op het gebied van werking en governance van het Europese fiscale Arbitrageverdrag, is tevens in deze organisatie werkzaam. Hij richt zich op een project omtrent het verbeteren van onderling overlegprocedures en de monitoring van de implementatie van de overeengekomen regels. Alle belangrijke ontwikkelingen die dit project teweegbracht, evenals het uitvloeisel ervan, komen in deze uitgave uitgebreid aan bod. Tot op heden is Onderling overleg en arbitrage onder belastingverdragen de eerste en enige Nederlandstalige uitgave die de werking van onderling overlegprocedures op een dergelijk gedetailleerd niveau beschrijft. Ook de internationale markt kent geen vergelijkbare titel die zowel het internationale spectrum, als het Nederlandse beleid onder de loep neemt. Kortom: een uniek en onmisbaar document voor iedere fiscalist met cliƫnten die internationaal actief zijn.


ISBN
9789013159578
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht