Boekhandel Douwes Den Haag

Ontslagrecht in hoofdlijnen

Tweede herziene druk van De Wet werk en zekerheid

Ontslagrecht in hoofdlijnen

Ontslagrecht in hoofdlijnen

Tweede herziene druk van De Wet werk en zekerheid

Ontslagrecht in hoofdlijnen

 

Deze tweede druk van #De Wet werk en zekerheid# biedt u een up-to-date overzicht van de hoofdlijnen van het ontslagrecht, met een verdiepende en kritische bespreking van de Wwz en de WAB. Zo krijgt u een helder beeld van dit snel veranderende rechtsterrein en de onderliggende systematiek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 60,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Ontslagrecht in hoofdlijnen

Deze tweede druk van #De Wet werk en zekerheid# biedt u een up-to-date overzicht van de hoofdlijnen van het ontslagrecht, met een verdiepende en kritische bespreking van de Wwz en de WAB. Zo krijgt u een helder beeld van dit snel veranderende rechtsterrein en de onderliggende systematiek. Ontslagrecht in hoofdlijnen is de tweede druk van het in 2018 verschenen boek #De Wet werk en zekerheid#. De gewijzigde titel komt voort uit het feit dat niet alleen de Wwz wordt behandeld, maar ook de WAB en een aantal aanverwante onderwerpen. De nieuwe editie biedt de lezer houvast in de snel veranderende wetgeving op het gebied van het ontslagrecht. Het overzicht bevat niet alleen de laatste ontwikkelingen binnen het ontslagrecht als gevolg van de WAB, maar staat ook stil bij baanbrekende jurisprudentie van de Hoge Raad over de Wwz en veranderingen in flexibele arbeidsrelaties. De titel kent een verdiepend karakter. U krijgt als lezer inzicht in belangrijke dwarsverbanden binnen het ontslagrecht en tussen het ontslagrecht en flexibele arbeidsrelaties, het recht omtrent ziekte, re- integratie en werkloosheid. Tal van kernonderwerpen passeren hierbij de revue, waaronder: De vaststellingsovereenkomst, De Uwv-procedure, De ontbindingsprocedure bij de kantonrechter, De gevolgen voor het ontslag op staande voet, De transitievergoeding, Billijke vergoeding, Het procesrecht, De flexibele arbeid, De zieke werknemer, De WW. Wanneer u als praktijkjurist of academicus op zoek bent naar verdieping binnen het arbeidsrecht, dan biedt deze titel een schat aan actuele informatie. Daarnaast kunnen ook masterstudenten Arbeidsrecht er hun voordeel mee doen als naslagwerk tijdens hun studie.


ISBN
9789013159677
Verschenen
NUR
825
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografie├źn Sociaal Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Arbeids- en sociale zekerheidsrecht