Boekhandel Douwes Den Haag

Naar een efficiëntere rechtsbedeling

Pilot verdelings- en verrekeningszaken

Naar een efficiëntere rechtsbedeling

Naar een efficiëntere rechtsbedeling

Pilot verdelings- en verrekeningszaken

Naar een efficiëntere rechtsbedeling

 

In hoeverre kan een advocaat of een notaris een ondersteunende rol vervullen van de rechter? En hoe kan er een efficiëntere rechtsbedeling tot stand komen wanneer bepaalde taken van de rechter worden overgenomen?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 42,50


Beschrijving Naar een efficiëntere rechtsbedeling

In hoeverre kan een advocaat of een notaris een ondersteunende rol vervullen van de rechter? En hoe kan er een efficiëntere rechtsbedeling tot stand komen wanneer bepaalde taken van de rechter worden overgenomen? Deze titel biedt een helder overzicht van recent onderzoek omtrent geschillen over de afwikkeling van het vermogen na echtscheiding. Op de juiste manier procederen als advocaat in een verdelings- of verrekengeschil is veelal complex. Ook de beoordeling ervan door de rechter is vaak niet eenvoudig en vereist deskundigheid. Uit de serie Ars Notariatus biedt Naar een efficiëntere rechtsbedeling een heldere bespreking van het gelijknamige project dat van start ging in 2013. De titel belicht een alternatieve wijze van geschillenbeslechting met als doel efficiëntere en doelmatigere rechtsbedeling te bewerkstelligen. Bovendien krijgt u, naast een bespreking van de rol van derden in specifieke gerechtelijke procedures, inzicht in de weergave en uitkomst van de bijbehorende pilotstudie. De titel is op overzichtelijke wijze opgedeeld in de volgende onderdelen: De ontwikkeling van de rol van de notaris bij verdelen en verrekenen in geval van echtscheiding (met in het bijzonder de boedelbeschrijving); De rol van de notaris als deskundige als bedoeld in art. 194 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv); Een volledige beschrijving van de pilotstudie; Een uitvoerige analyse van de resultaten, opgevolgd door conclusies en aanbevelingen. Actuele aandacht voor efficiëntere rechtsbedeling Het onderzoek dat deze titel beschrijft vestigt aandacht op innovatieve vormen van rechtspleging # een fenomeen dat onlosmakelijk aansluit bij de onlangs in werking getreden Experimentenwet rechtspleging. Geheel in lijn met dit onderzoek, schept deze wet ruimte voor de rechtspraktijk om te onderzoeken hoe procesvoering voor de burgerlijk rechter mogelijk kan worden verbeterd en versneld. Al met al is Naar een efficiëntere rechtsbedeling zeer geschikt voor academische doeleinden, maar kan tevens advocaten en de rechterlijke macht in het familierecht vernieuwende inzichten bieden voor de rechtspraktijk.


ISBN
9789013160048
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Ars Notariatus. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren