Boekhandel Douwes Den Haag

Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang

Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang

Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang

Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang

 

Deze bundel verschijnt in navolging van het Van der Heijden Congres uit 2019 met de gelijknamige titel #Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang#. In dit deel zijn de voordrachten van de twaalf sprekers opgenomen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 69,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang

Deze bundel verschijnt in navolging van het Van der Heijden Congres uit 2019 met de gelijknamige titel #Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang#. In dit deel zijn de voordrachten van de twaalf sprekers opgenomen. Corporate governance en vennootschappelijk belang behoren allebei tot hot topics in het ondernemingsrecht. In zowel binnen- als buitenland groeit de aandacht vanuit media, maatschappij en wetenschap. De roep om een fundamentele herinterpretatie van het doel van een vennootschap klinkt de laatste jaren steeds luider. Dit doel zou niet simpelweg het #maximaliseren van aandeelhouderswaarde# moeten zijn. Echter, de discussie en het denken over een alternatieve invulling hiervan is nog lang niet uitgekristalliseerd. De uitgave Corporate governance en de rol van het vennootschappelijk belang verschijnt in navolging van het gelijknamige Van der Heijden Congres uit 2019. De titel bundelt de voordrachten van twaalf sprekers over actuele thema#s op het gebied van het vennootschappelijk belang en corporate governance. Ze schetsen prikkelende perspectieven omtrent de functie, actuele kwesties en toekomstverwachtingen op dit vlak. Het onderwerp corporate governance en vennootschappelijk belang is niet toevallig gekozen. Op 6 september 2018 overleed prof. mr. Sjef Maeijer, een man met wie de term #vennootschappelijk belang# onlosmakelijk is verbonden. Zo gaf hij in 1964 in zijn oratie getiteld #Het belangenconflict in de naamloze vennootschap# zijn eigen invulling aan het begrip vennootschappelijk belang. Die invulling heeft jarenlang het ondernemingsrecht gedomineerd en is nog immer van belang. De opvolger van Sjef Maeijer, Gerard van Solinge, bespreekt in zijn bijdrage onder meer de juridische erfenis van Maeijer. Het congres # en daarmee ook deze bundel # vormen zo mede een eerbetoon aan Sjef.


ISBN
9789013160062
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Van der Heijden Instituut. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren