Boekhandel Douwes Den Haag

Invordering van belastingen

J.J. Vetter

Invordering van belastingen

Invordering van belastingen

Invordering van belastingen

 

Deze titel geldt zowel binnen de rechtspraktijk als het onderwijs als een compleet én praktisch naslagwerk over de invordering van belastingen en andere heffingen. De druk is helemaal actueel en bijgewerkt tot 1 juli 2020 met wetgeving en rechtspraak rondom de invordering van de afgelopen 4 jaar, evenals toekomstige ontwikkelingen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 78,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Invordering van belastingen

Deze titel geldt zowel binnen de rechtspraktijk als het onderwijs als een compleet én praktisch naslagwerk over de invordering van belastingen en andere heffingen. De druk is helemaal actueel en bijgewerkt tot 1 juli 2020 met wetgeving en rechtspraak rondom de invordering van de afgelopen 4 jaar, evenals toekomstige ontwikkelingen. Invordering van belastingen kent een integrale behandeling van de invordering van belastingen voor de Nederlandse fiscus. De 10e editie is geheel bijgewerkt naar de stand van 1 juli 2020. Er zijn geen andere publicaties die dit onderwerp zo breed en diepgravend behandelen, en tegelijkertijd van hoog praktisch nut zijn. De titel is daarom niet enkel geschikt voor theoretische verdieping, maar ook als een naslagwerk voor (toekomstig) professionals die in aanraking komen met de invordering van belastingschulden # en alles wat daarmee samenhangt. Sinds de vorige editie hebben er tal van relevante ontwikkelingen in de rechtspraak plaatsgevonden, onder meer omtrent de aansprakelijkheid voor andermans belastingschuld. Zo zijn er diverse nieuwe aansprakelijkheidsbepalingen bijgekomen: De Actio Pauliana-aansprakelijkheid (art. 33a Inv.) De aansprakelijkheid bij schenkingen binnen 180 dagen vóór overlijden (art. 48, lid 1, Inv.) De pandhouder/hypotheekhouder- en executantaansprakelijkheid (art. 42d Inv.) Verwacht per 1 januari 2021: een nieuwe bestuurdersaansprakelijkheid voor de nieuwe rente- en royaltybronbelasting 2021 (art. 36a Inv.) De auteurs bieden een volwaardig overzicht van essentiële thema#s op het gebied van invordering van belasting. Ze verkennen de dwarsverbanden met uiteenlopende rechtsgebieden die hierbij relevant zijn: Raakpunten met het algemene bestuursrecht (Awb, onrechtmatige overheidsdaad, a.b.v.b.b.) en het civiele recht Het strafrecht (informatieverplichtingen jegens de ontvanger en strafbedreigingen) Het internationale recht (internationale bijstand bij invordering) De invordering van belastingtoeslagen De invordering van rechten bij invoer en uitvoer op basis van het Douanewetboek van de Unie Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor gevorderde studenten fiscaal recht en burgerlijk recht, maar is door zijn analytische insteek en hoge toegankelijkheid ook goed bruikbaar voor de rechtspraktijk.


ISBN
9789013160086
Verschenen
NUR
826
Druk
10
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Studieserie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht