Boekhandel Douwes Den Haag

De bij dode opgerichte stichting

De bij dode opgerichte stichting

De bij dode opgerichte stichting

De bij dode opgerichte stichting

 

Welke mogelijkheden bestaan er voor erflaters om tot lang na hun dood hun wensen, ideeën en gedachten in leven te houden? Dit is de eerste uitgave die dit onderwerp op een integrale wijze behandelt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 65,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving De bij dode opgerichte stichting

Welke mogelijkheden bestaan er voor erflaters om tot lang na hun dood hun wensen, ideeën en gedachten in leven te houden? Dit is de eerste uitgave die dit onderwerp op een integrale wijze behandelt. We zien vandaag de dag een trend dat erflaters steeds vaker de wens hebben om ook na hun overlijden de bestemming van hun vermogen te kunnen bepalen. Dit is onder meer zichtbaar in de populariteit van tweetrapsmakingen en de uitsluitingsclausule. Voor estate-planners, erfrecht-juristen en kenners van het stichtingenrecht is het essentieel om kennis te nemen van de juridische mogelijkheden door gebruik te maken van een bij dode opgerichte stichting. De bij dode opgerichte stichting is de eerste uitgave die een integraal beeld schetst van de mogelijkheden die er bestaan om tot lang na hun dood de wensen, ideeën en gedachten van erflaters in leven te houden. Waar uitgaven over dit onderwerp veelal de focus leggen op een deelgebied van de bij dode opgerichte stichting, komen in deze titel diverse onderwerpen aan bod die niet eerder in hun onderlinge samenhang zijn geanalyseerd. Zo bespreekt de auteur het verbod tot het opleggen van de verplichting te bewaren uit art. 4:42 lid 2 BW en de aard van het uitkeringsverbod uit art. 2:285 lid 3 BW. Kortom: houdt u zich bezig met estate planning? Dan biedt deze titel een waardevolle bron van informatie over de juridische wegen om erflaters in hun wensen te ondersteunen. Ook Erfrecht-juristen en kenners van het stichtingenrecht hebben om die reden baat bij deze titel.


ISBN
9789013160321
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Publicaties vanwege het Centrum voor Notarieel Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren