Boekhandel Douwes Den Haag

Bestuurlijke boeten in het belastingrecht

Bestuurlijke boeten in het belastingrecht

Bestuurlijke boeten in het belastingrecht

Bestuurlijke boeten in het belastingrecht

 

Deze uitgave levert een compleet maar toch compact overzicht van het fiscale boeterecht. Een waardevol naslagwerk voor elke belastingadviseur, (fiscaal) advocaat of rechter die met door de Belastingdienst opgelegde boeten wordt geconfronteerd, evenals voor de belastingambtenaar die de bevoegdheid heeft deze boeten op te leggen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 77,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Bestuurlijke boeten in het belastingrecht

Deze uitgave levert een compleet maar toch compact overzicht van het fiscale boeterecht. Een waardevol naslagwerk voor elke belastingadviseur, (fiscaal) advocaat of rechter die met door de Belastingdienst opgelegde boeten wordt geconfronteerd, evenals voor de belastingambtenaar die de bevoegdheid heeft deze boeten op te leggen. Elk jaar legt de Belastingdienst voor vele tientallen miljoenen euro#s aan fiscale verzuim- en vergrijpboeten op. Het fiscale boeterecht is voor de fiscale praktijk dan ook van groot belang, iets wat tevens zichtbaar is in de vele procedures die over de door de fiscus opgelegde boeten worden gevoerd. De oplegging van bestuurlijke boeten bevindt zich in toenemende mate op het snijvlak tussen het bestuursrecht en strafrecht. Bestuurlijke boeten in het belastingrecht geeft een helder beeld van de hierbij geldende materi√ęle en formele regelgeving. Daarbij wordt ruimschoots aandacht besteed aan de jurisprudentie van de Nederlandse belastingrechter, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en het Hof van Justitie van de EU. Ook komt het Nederlands strafrecht en de strafrechtelijke begrippen aan bod, voor zover dat voor de bestudering van de bestuurlijke boeten van belang is. De complete en toch beknopte weergave van het fiscale boeterecht maakt de uitgave van grote waarde voor lezers die het geldende boeterecht willen doorgronden. Ook professionals die in de fiscale (rechts)- praktijk als adviseur, belastingambtenaar of rechter met fiscale bestuurlijke boeten te maken hebben doen er hun voordeel mee. Daartoe is er herhaaldelijk voor gekozen de kernoverwegingen uit de relevante rechterlijke beslissingen integraal in de tekst op te nemen. Het boeterecht nam de laatste jaren in belang toe doordat het aantal beboetbare feiten flink is uitgebreid en een aantal boetemaxima fors is verhoogd. Een niet aflatende stroom van jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van het boeterecht maken deze nieuwe druk van Bestuurlijke boeten in het belastingrecht dan ook hoognodig. Zo zijn meer dan 50 nieuwe uitspraken en arresten verwerkt. In dit boek is uitgegaan van de stand van zaken per 1 januari 2021.


ISBN
9789013160352
Verschenen
NUR
826
Druk
6
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Studieserie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht