Boekhandel Douwes Den Haag

Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding

T. Hartlief

Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding

Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding

Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding

 

Deze publicatie geeft inzicht in het verbintenissenrecht, het buiten- contractuele aansprakelijkheidsrecht en het schadevergoedingsrecht. De 9e druk is volledig geactualiseerd: diverse wetswijzigingen, zoals de invoering van de collectieve schadevergoedingsactie, zijn verwerkt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 57,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding

Deze publicatie geeft inzicht in het verbintenissenrecht, het buiten- contractuele aansprakelijkheidsrecht en het schadevergoedingsrecht. De 9e druk is volledig geactualiseerd: diverse wetswijzigingen, zoals de invoering van de collectieve schadevergoedingsactie, zijn verwerkt. Daarnaast zijn ook de jurisprudentie en de literatuur van de afgelopen drie jaren in dit studieboek verwerkt. Deze titel is volledig gewijd aan verbintenissen uit de wet en schadevergoeding. De 9e druk maakt de lezer op efficiënte wijze wegwijs in het verbintenissenrecht, het buiten-contractuele aansprakelijkheidsrecht en het schadevergoedingsrecht. Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding geeft een systematisch overzicht, begeleid door sprekende voorbeelden en is daarmee uniek in zijn soort. Dit maakt de publicatie ideaal voor zowel het onderwijs als de praktijk. In het bijzonder komen aan de orde: # de algemene bepalingen met betrekking tot onrechtmatige daad # de verschillende kwalitatieve aansprakelijkheden # oneerlijke handelspraktijken # schending van mededingingsrecht en misleidende reclame # verkeersaansprakelijkheid # de onrechtmatige overheidsdaad # aansprakelijkheid voor arbeidsongevallen en beroepsziekten # het schadevergoedingsrecht en de tijdelijke regeling verhaalsrechten Ook komen de overige verbintenissen uit de wet aan de orde, zoals zaakwaarneming, onverschuldigde betaling en ongerechtvaardigde verrijking. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de vraag welke vorderingen en collectieve acties op het buiten-contractuele aansprakelijkheidsrecht kunnen worden gebaseerd en aan het leerstuk van de verjaring. In deze 9e druk zijn de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen drie jaar verwerkt. Denk aan de invoering van een collectieve schadevergoedingsactie en aan belangrijke rechtspraak van de Hoge Raad, zoals het Urgenda-arrest en het arrest naar aanleiding van het Schietincident Alphen aan den Rijn en de prejudiciële beslissing inzake de Gaswinning Groningen. Ook nieuw verschenen literatuur is verwerkt, waaronder dissertaties op het vlak van de andere verbintenissen uit de wet. Verbintenissen uit de wet en Schadevergoeding is van grote waarde voor zowel het onderwijs als de praktijk. De uitgave is bovendien zeer interessant voor iedereen die zich wil oriënteren op het snijvlak van verbintenissenrecht, het buiten-contractuele aansprakelijkheidsrecht en het schadevergoedingsrecht.


ISBN
9789013162141
Verschenen
NUR
822
Druk
9
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Verbintenissen uit de wet en schadevergoeding (Studiereeks Burgerlijk Recht 5). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Studiereeks Burgerlijk Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren