Boekhandel Douwes Den Haag

Mandeligheid en erfdienstbaarheden

Mandeligheid en erfdienstbaarheden

Mandeligheid en erfdienstbaarheden

Mandeligheid en erfdienstbaarheden

 

Deze monografie bespreekt de figuren mandeligheid en erfdienstbaarheid op toegankelijke wijze. Het uitgangspunt van deze titel is de meest actuele stand van zaken in wetgeving, rechtspraak en literatuur.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 47,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Mandeligheid en erfdienstbaarheden

Deze monografie bespreekt de figuren mandeligheid en erfdienstbaarheid op toegankelijke wijze. Het uitgangspunt van deze titel is de meest actuele stand van zaken in wetgeving, rechtspraak en literatuur. Teneinde te reflecteren op deze rechtsfiguren wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het recent gewijzigde Belgische zakenrecht. Uitgebreide commerciƫle shoptekst Samen met het burenrecht behoren mandeligheid en erfdienstbaarheden tot het deel van het privaatrecht dat de aspecten behandelt die tussen naburige eigenaars en bewoners van belang zijn. Iedereen kan op een zeer directe manier met deze regels in aanraking komen. Mandeligheid en erfdienstbaarheden behandelt beide vormen van mandeligheid op uitgebreide wijze. Hierbij zijn de meest actuele stand van zaken in wetgeving, rechtspraak en literatuur het uitgangspunt. In het bijzonder komen beperkingen en problemen waar theorie en praktijk tegenaan lopen aan de orde. In deze monografie is er daarnaast ook ruime aandacht voor het recht met betrekking tot deze rechtsfiguren en de ontwikkeling daarvan in de landen om ons heen. Enerzijds om te concluderen dat wij in Nederland in het goede ritme dansen. Anderzijds wordt mede aan de hand van deze buitenlandse ontwikkelingen gezocht naar mogelijke oplossingen van door ons gevoelde praktische problemen. Nadrukkelijk komt het recent gewijzigde Belgisch zakenrecht aan de orde. Deze druk onderscheidt zich door de vele verwijzingen naar actuele rechtspraak en ontwikkelingen in het buitenland. In deze uitgave wordt bovendien ruime aandacht besteedt aan de erfdienstbaarheid. Aan de orde komen: het ontstaan van een erfdienstbaarheid de vraag welke verplichtingen al dan niet kunnen worden opgenomen aanpassingen door de rechter in een bestaande erfdienstbaarheid het einde van de erfdienstbaarheid en het verband met aanpalende rechtsgebieden Mandeligheid en erfdienstbaarheid is van grote waarde voor notarissen, advocaten en rechters.


ISBN
9789013162257
Verschenen
NUR
822
Druk
5
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieƫn BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht