Boekhandel Douwes Den Haag

Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier

2021

Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier

Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier

2021

Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier

 

Dit zakboek zet de belangrijkste bevoegdheden uit het Wetboek van Strafvordering en een aantal bijzondere wetten voor je op een rij. De praktische voorbeelden, handige stappenschema#s en tabellen maken de informatie direct voor je toepasbaar.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 39,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier

Dit zakboek zet de belangrijkste bevoegdheden uit het Wetboek van Strafvordering en een aantal bijzondere wetten voor je op een rij. De praktische voorbeelden, handige stappenschema#s en tabellen maken de informatie direct voor je toepasbaar. Zo kun je je zaken goed en efficiënt afhandelen. Als hulpofficier van justitie heb je natuurlijk het liefst zo min mogelijk te maken met verzoeken om aanvullend proces-verbaal, aanhoudingen op zitting om de zaak verder uit te zoeken en vrijspraken of niet-ontvankelijkheden. Het Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier helpt je daarbij. Met zijn honderden praktijkcasussen, handige tabellen, stappenschema#s en een omvangrijke inhoudsopgave en index, maakt dit zakboek de bevoegdheden uit het Wetboek van Strafvordering en diverse bijzondere wetten (zoals de WWM, Opiumwet, WVW, WED, Wahv en de Awb) begrijpelijk en toepasbaar. Op praktische wijze passeren tal van essentiële onderwerpen en actualiteiten de revue, inclusief jurisprudentie over bijvoorbeeld consultatie- en verhoorbijstand, onderzoek inbeslaggenomen voorwerpen, controle voertuigen en geweld door en tegen de politie. Naast jurisprudentie worden ook Kamerstukken besproken en wordt verwezen naar bespreking in andere literatuur. In het zakboek zijn de antwoorden op tal van relevante vakvragen die de auteur de laatste decennia heeft gegeven verwerkt. Ook in deze editie worden relevante onderdelen uit het Privaatrecht besproken. Door de diepgang van de bespreking is het zakboek ook zeer geschikt voor de specialisten in de opsporing. De zakboeken worden ook vaak gebruikt door officieren van justitie, rechter-commis¬sarissen, andere strafrechters en strafrechtadvocaten. Uiteraard zijn in deze vernieuwde 2021-editie tal van actualiteiten op het gebied van wetgeving en jurisprudentie uit 2020 opgenomen. De relevante jurisprudentie van het afgelopen jaar is opgenomen, onder meer over: verborgen ruimte in auto feiten van algemene bekendheid verhoor verdachte vormverzuimen/onrechtmatig verkregen bewijs geweldsaanwending door politie/KMar/Boa schade/letsel/dood door niet of niet tijdig ingrijpen politie biometrisch ontgrendelen smartphone verdachte ontneming wederrechtelijk verkregen voordeel openen meterkast (hennepkwekerij) geen reële mogelijkheid tot staandehouding (Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften) In deze 2021-editie is een nieuwe paragraaf opgenomen over opsporingsambtenaar in vrije tijd (jurisprudentie en artikel 59 Besluit algemene rechtspositie politie). De paragrafen over vormverzuimen/onrechtmatig verkregen bewijs, de (gewijzigde) Ambtsinstructie, geweldsaanwending door politie/KMar/Boa en Apv's/inbrekerswerktuigen zijn herschreven. Zie voor de omvangrijke inhoudsopgave en een gedetailleerd overzicht van verwerkte actualiteiten www.zakboekenpolitie.com.


ISBN
9789013162332
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Zakboeken Politie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht