Boekhandel Douwes Den Haag

Zakboek Strafrecht voor de Hulpofficier 2021

2021

Zakboek Strafrecht voor de Hulpofficier 2021

Zakboek Strafrecht voor de Hulpofficier 2021

2021

Zakboek Strafrecht voor de Hulpofficier 2021

 

Als hulpofficier van justitie stuit je dagelijks op talloze praktijkvragen over veelvoorkomende misdrijven en overtredingen. Dit zakboek biedt hierop concrete antwoorden en belangrijke verbetertips voor de praktijk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 29,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Zakboek Strafrecht voor de Hulpofficier 2021

Als hulpofficier van justitie stuit je dagelijks op talloze praktijkvragen over veelvoorkomende misdrijven en overtredingen. Dit zakboek biedt hierop concrete antwoorden en belangrijke verbetertips voor de praktijk. Ideaal als je zaken beter wilt afwerken in minder tijd. Als hulpofficier van justitie kun je niet zonder actueel naslagwerk van het strafrecht. Met het Zakboek Strafrecht voor de Hulpofficier beschik je over een overzichtelijk, betrouwbaar en praktijkgericht naslagwerk over veelvoorkomende misdrijven en overtredingen. Het zakboek is voorzien van een omvangrijke inhoudsopgave en index. Zo kun je doelgericht zoeken en sneller zaken afwerken. Door gebruik van het zakboek voorkom je vertraging bij de verdere afhandeling van strafzaken, doordat er minder werk opnieuw, of achteraf alsnog, gedaan moet worden. Dit zakboek bevat een bespreking van de algemene leerstukken uit het Wetboek van Strafrecht en veel voorkomende misdrijven en overtredingen uit dat wetboek, de Opiumwet, de WWM en de WVW. Door verwerking van jurisprudentie, Kamerstukken en literatuur worden dagelijks voorkomende praktijkvragen beantwoord. Alle antwoorden op vakvragen die de auteur de laatste decennia heeft gegeven zijn voor zover van belang verwerkt in dit zakboek. Door de diepgang van de bespreking is het zakboek ook zeer geschikt voor de specialisten in de opsporing. Ook in deze editie zijn weer belangrijke actualiteiten op het gebied van wetgeving en jurisprudentie verwerkt. Nieuwe paragrafen zijn toegevoegd en vele paragrafen zijn herschreven.. Ook de nieuwste jurisprudentie mag in de 2021-editie van dit zakboek natuurlijk niet ontbreken. De jurisprudentie omvat over onder meer: # strafuitsluitingsgronden # discriminatie # openlijk geweld (hoofdelijke aansprakelijkheid voor schade) # zedenmisdrijven # belediging # mensenhandel # bedreiging (met COVID-19) # belaging # schuldheling # witwassen # aanwezig hebben verdovende middelen (Opiumwet) # voorhanden hebben wapen (WWM) # hinderen verkeer (art. 5 WVW) # dood/letsel door schuld in verkeer (art. 6 WVW 1994) # verlaten plaats ongeval / hulpeloze toestand (art. 7 WVW) Ingevoegd in deze editie is een nieuw hoofdstuk over verlating van hulpbehoevenden. Politievoorschrift in buitengewone omstandigheden (art. 443 Sr) en verbodsbepalingen overdragen cat. II, III en IV (art. 31 WWM). Alhoewel het hele zakboek grondig is herzien, zijn in het bijzonder vermeldenswaardig de herschreven paragrafen over opzet, poging, voorbereiding en deelneming, zwaar lichamelijk letsel discriminatie, openlijke geweldpleging, eenvoudige mishandeling, oplichting, witwassen en de Opiumwet. Zie voor de omvangrijke inhoudsopgave en een gedetailleerd overzicht van verwerkte actualiteiten www.zakboekenpolitie.com.


ISBN
9789013162356
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Zakboek Strafrecht voor de Hulpofficier. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Zakboeken Politie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht