Boekhandel Douwes Den Haag

Zakboek Wetteksten voor de Hulpofficier 2021

Zakboek Wetteksten voor de Hulpofficier 2021

Zakboek Wetteksten voor de Hulpofficier 2021

Zakboek Wetteksten voor de Hulpofficier 2021

 

Dit zakboek bevat actuele wet- en regelgeving die voor jou als hulpofficier of specialist in de opsporing van belang is. Het vormt hiermee een aanvulling op de zakboeken Strafvordering voor de Hulpofficier en Strafrecht voor de Hulpofficier.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 30,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Zakboek Wetteksten voor de Hulpofficier 2021

Dit zakboek bevat actuele wet- en regelgeving die voor jou als hulpofficier of specialist in de opsporing van belang is. Het vormt hiermee een aanvulling op de zakboeken Strafvordering voor de Hulpofficier en Strafrecht voor de Hulpofficier. Via paragraafverwijzing bij de artikelen kun je je verder verdiepen in deze zakboeken. Als hulpofficier van justitie of specialist in de opsporing heb je te maken met uiteenlopende en dynamische rechtsgebieden. Het Zakboek Wetteksten voor de Hulpofficier helpt je een weg te banen binnen de actuele wet- en regelgeving. Het zakboek is voorzien van een uitgebreide inhoudsopgave en index, zodat je snel de informatie vindt die je zoekt. Wil je meer verdieping over een specifiek onderwerp? Meer diepgaande informatie zoals bespreking van jurisprudentie, literatuur en Kamerstukken is te vinden via handige paragraafverwijzingen naar de Zakboeken Strafvordering voor de Hulpofficier en Strafrecht voor de Hulpofficier. Uiteraard bevat dit zakboek belangrijke recente wetswijzigingen en - voorstellen waar je als hulpofficier of specialist in de opsporing mee te maken kunt. Zo heb je gemakkelijk en snel de actuele stand van zaken binnen handbereik. Verwerkt zijn de gewijzigde Ambtsinstructie en het Besluit geweldsregistratie, waarbij de hulpofficier van justitie een centrale rol heeft gekregen bij het ontvangen van verplichte meldingen van geweldgebruik. Ook is het wetsvoorstel geweldsaanwending opsporingsambtenaar opgenomen, met daarin onder meer een strafuitsluitingsgrond voor opsporingsambtenaren die geweld hebben gebruikt in de rechtmatige uitoefening van hun taak en een nieuwe strafbepaling (schuldschending geweldsinstructie). Opsporingsambtenaren moeten niet meer het stempel van verdachte opgeplakt krijgen bij onderzoek naar geweldgebruik. Daarvoor in de plaats moet een feitenonderzoek komen dat uitgaat van rechtmatig optreden. Zie voor de omvangrijke inhoudsopgave en een gedetailleerd overzicht van verwerkte actualiteiten www.zakboekenpolitie.com.


ISBN
9789013162424
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Zakboek Wetteksten voor de Hulpofficier. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Zakboeken Politie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht