Boekhandel Douwes Den Haag

Onzakelijke lening

Rob Boltjes & Frank Elsweier

Onzakelijke lening

Onzakelijke lening

Onzakelijke lening

 

Wat verstaat men precies onder een onzakelijke lening? En wat zijn de fiscale gevolgen van het verstrekken ervan? Deze titel ontleedt de verschillende aspecten van de onzakelijke lening aan de hand van een jurisprudentie- en literatuuronderzoek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 92,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Onzakelijke lening

Wat verstaat men precies onder een onzakelijke lening? En wat zijn de fiscale gevolgen van het verstrekken ervan? Deze titel ontleedt de verschillende aspecten van de onzakelijke lening aan de hand van een jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Zo draagt de titel bij aan de begripsvorming omtrent dit leerstuk zonder wetsgeschiedenis. Wie in de wet zoekt naar de onzakelijke lening zal deze term niet vinden. Het leerstuk heeft zich namelijk geheel ontwikkeld binnen de rechtspraak van de Hoge Raad. Zonder wetsgeschiedenis, is de onzakelijke lening gebaseerd op algemene fiscale uitgangspunten en daarmee niet altijd even gemakkelijk te interpreteren. Onzakelijke lening is de eerste uitgave waarin het gelijknamige leerstuk in heldere taal gestalte krijgt. Aan de hand van relevante jurisprudentie en literatuuronderzoek wordt de onzakelijke lening tot in detail ontleedt. Onzakelijke lening leerstuk De auteurs lichten elk aspect van de onzakelijke lening toe en behouden daarbij oog voor de fiscaal-juridische praktijk. Zowel de problematiek die de onzakelijke lening meebrengt in de inkomstenbelastingsfeer (voor de ondernemer, ter beschikking steller en directeur-grootaandeelhouder) als in de vennootschapsbelastingsfeer (voor vennootschappen) passeren de revue. Sinds het basisarrest van de onzakelijke lening in 2008 zijn er inmiddels al meer dan dertig arresten van de Hoge Raad hierover verschenen. De uitgave geeft antwoord op de vraag hoe deze arresten moeten worden geduid. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan: Wanneer er sprake is van een onzakelijke lening Wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden Op welk moment getoetst moet worden Fiscale gevolgen van een onzakelijke lening bij de crediteur en debiteur Een zakelijke rente bij een onzakelijke lening Garanties en borgstellingen Schenkingsaspecten De onzakelijke lening in het licht van de coronacrisis De uitgave is bedoeld voor alle fiscale praktijkbeoefenaren die meer willen weten over dit leerstuk. De inhoud is zorgvuldig en systematisch opgebouwd, zodat de titel zich leent voor zowel de geïnteresseerde met basiskennis als de gevorderde fiscaal-jurist met specialistische kennis over de onzakelijke lening.


ISBN
9789013163155
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fiscale Monografie├źn. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren