Boekhandel Douwes Den Haag

Hoofdzaken Fiscaliteit & Vastgoed

B.P.P. Bervoets

Hoofdzaken Fiscaliteit & Vastgoed

Hoofdzaken Fiscaliteit & Vastgoed

Hoofdzaken Fiscaliteit & Vastgoed

 

Dit studieboek behandelt alle fiscale aspecten die bij vastgoed en de advisering aan de orde komen. Deze 3e druk geeft een compleet beeld van alle actuele belastingen die een rol spelen bij vastgoed evenals de praktische toepassing ervan.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 95,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Hoofdzaken Fiscaliteit & Vastgoed

Dit studieboek behandelt alle fiscale aspecten die bij vastgoed en de advisering aan de orde komen. Deze 3e druk geeft een compleet beeld van alle actuele belastingen die een rol spelen bij vastgoed evenals de praktische toepassing ervan. Dit maakt de titel van grote waarde voor zowel studenten als adviseurs. In veel belastingwetten is vastgoed op een bijzondere wijze geregeld. Dit varieert van belastingen die specifiek zien op onroerende zaken, zoals de overdrachtsbelasting en de gemeentelijke onroerendezaakbelasting, tot meer algemene belastingen waarin onroerende zaken een bijzondere plaats innemen, zoals de omzetbelasting. Ook de inkomsten- en vennootschapsbelasting kennen regelingen die vooral bij vastgoed aan de orde komen, zoals de (handel in) herinvesteringsreserve (lichamen) en de bedrijfsopvolgingsregelingen. Hoofdzaken Fiscaliteit en Vastgoed (voorheen #Compendium Fiscaliteit en Vastgoed#) behandelt al deze fiscale aspecten rondom vastgoed op uitgebreide wijze. De auteurs # allen specialist op hun deelterrein # zijn erin geslaagd alle fiscale aspecten met betrekking tot dit thema uit de verschillende belastingwetten overzichtelijk in kaart te brengen. Deze 3e uitgave geeft hierdoor een compleet beeld van alle belastingen die een rol spelen bij vastgoed en de praktische toepassing ervan. Fiscaliteit actueel Dit studieboek behandelt uiteenlopende actuele fiscale aspecten rondom vastgoed. Hierbij moet ook gedacht worden aan: de bijzondere afschrijvingsbeperking voor gebouwen voor ondernemers de eigenwoningregeling de specifieke regelingen met betrekking tot onroerende zaken in box 3 de vastgoeddeelnemingen en terbeschikkingstellingsregeling de regeling van de herinvesteringsreserve (hir) in de inkomstenbelasting de handel in hir-lichamen en de sanctiebepaling in de fiscale eenheid het bijzondere regime van de fiscale beleggingsinstelling in de vennootschapsbelasting Hoofdzaken Fiscaliteit <(>&<)> Vastgoed leent zich dankzij de behandeling van de materie op hoofdlijnen uitstekend voor studenten die de contouren en praktische toepassingen van de uiteenlopende fiscale regelingen van vastgoed willen doorgronden. De toegankelijke benadering is ook van grote waarde voor adviseurs, zoals accountants, controllers, (bedrijfs) fiscalisten, financiële planners, notarissen en andere professionals die meer over deze fiscale aspecten willen leren.


ISBN
9789013163681
Verschenen
NUR
826
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Studieserie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht