Boekhandel Douwes Den Haag

Lucratief belang in de Wet IB 2001

C.M. Groot

Lucratief belang in de Wet IB 2001

Lucratief belang in de Wet IB 2001

Lucratief belang in de Wet IB 2001

 

Geeft een actuele en diepgaande beschrijving van de lucratiefbelangregeling in de Wet IB 2001. Dit is de enige uitgave die deze regeling vanuit een brede invalshoek en in samenhang met andere belastingwetten inzichtelijk maakt.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 82,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Lucratief belang in de Wet IB 2001

Geeft een actuele en diepgaande beschrijving van de lucratiefbelangregeling in de Wet IB 2001. Dit is de enige uitgave die deze regeling vanuit een brede invalshoek en in samenhang met andere belastingwetten inzichtelijk maakt. De titel bespreekt openstaande fiscale vraagstukken en bevat een helder overzicht van relevante jurisprudentie en literatuur. Ruim 10 jaar na invoering was er nog altijd geen boek over de lucratiefbelangregeling. Hoog tijd dus voor een uitgave over dit onderwerp, zeker aangezien belonen door middel van aandelen zeer actueel is. Het raakt de fiscaliteit in de volle breedte en bevindt zich op het grensvlak van actief en passief inkomen, een kernprobleem van de inkomstenbelasting. De private equity-praktijk is bovendien complex en steeds in beweging. Kortom, de lucratiefbelangregeling is voor elke fiscalist een relevant onderwerp. Lucratief belang in de Wet IB 2001 slaagt erin de ingewikkelde regelgeving stap voor stap en in al haar facetten te behandelen. De regeling wordt niet alleen inzichtelijk gemaakt op basisniveau, de uitgave gaat ook diepgaand in op de verschillende deelonderwerpen en geeft de actuele stand van zaken. Het geheel wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van uitgewerkte praktijkvoorbeelden. Dit helpt de lezer om de ingewikkelde materie te doorgronden. De titel wordt afgesloten met een integratiecasus waarin de diverse complexe thema#s samenkomen. Belonen door middel van aandelen blijft actueel. Het is van belang te onderkennen wanneer men met de regeling te maken krijgt, maar juist ook wanneer deze niet van toepassing is. De lucratiefbelangregeling wordt in deze publicatie niet slechts geïsoleerd beschouwd, maar ook in samenhang met de andere onderdelen van de Wet IB 2001, zoals de aanmerkelijkbelangregeling en de positie ten opzichte van box 3. Bovendien is inzicht in de samenhang met de loonheffing en de vennootschapsbelasting essentieel om de lucratiefbelangregeling goed te kunnen doorgronden. Lucratief belang in de Wet IB 2001 richt zich op iedereen die zich wil verdiepen in de lucratiefbelangregeling. De titel is van grote waarde voor zowel adviseurs die nog niet zo veel te maken hebben gehad met de regeling als ingevoerde specialisten. Dankzij de vele voorbeelden is deze uitgave ook zeer geschikt als lesmateriaal voor docenten en studenten die zich de lucratiefbelangregeling eigen willen maken.


ISBN
9789013163704
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fed Fiscale Brochures. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht