Boekhandel Douwes Den Haag

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

H.L. Bakels

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

 

Deze geactualiseerde uitgave geeft een heldere en complete inleiding in het arbeidsrecht. De titel bespreekt dit omvangrijke rechtsgebied over de volle breedte: van het individuele en collectieve arbeidsovereenkomstenrecht tot aan sociale werknemersverzekeringen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 55,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Schets van het Nederlandse arbeidsrecht

Deze geactualiseerde uitgave geeft een heldere en complete inleiding in het arbeidsrecht. De titel bespreekt dit omvangrijke rechtsgebied over de volle breedte: van het individuele en collectieve arbeidsovereenkomstenrecht tot aan sociale werknemersverzekeringen. Ook de belangrijkste instanties en bronnen van het internationaal en Europees arbeidsrecht komen in deze druk aan bod. Het arbeidsrecht, ook wel sociaal recht genoemd, is in de rechtspraktijk van groot belang. Het neemt tevens een belangrijke plaats in de curricula van universiteiten en vele instellingen van hoger beroepsonderwijs. Dit maakt Schets van het Nederlandse arbeidsrecht relevant voor een brede doelgroep; het geeft een heldere en complete inleiding in het arbeidsrecht over de volledige breedte. Dit studieboek bespreekt uitgebreid het individuele en collectieve arbeidsovereenkomstenrecht met ook veel aandacht voor het ontslagrecht. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij: het arbeidsomstandighedenrecht; het arbeidsmarktrecht; het cao-recht; het medezeggenschapsrecht; de sociale werknemersverzekeringen (Ziektewet, Wet WIA en WW) . Tot slot bevat het boek een inleiding in de belangrijkste instanties en bronnen van internationaal en Europees arbeidsrecht. Door het notenapparaat biedt het bovendien een uitstekende ingang naar andere bronnen voor meer diepgaande bestudering. Deze 26e druk is volledig geactualiseerd met recente wijzigingen in de regelgeving. Ook de inmiddels verschenen jurisprudentie en literatuur zijn aan deze uitgave toegevoegd. Denk aan de Wet werk en zekerheid en de Wet arbeidsmarkt in balans. Schets van het Nederlandse arbeidsrecht is van grote waarde voor iedereen die op een heldere wijze kennis wil maken met het arbeidsrecht. Denk aan personen die in hun dagelijkse werk met toepassing en consequenties van arbeidsrecht geconfronteerd worden. Tevens wordt het studieboek veel gebruikt op diverse universiteiten en particuliere instellingen, voornamelijk bij vakken als Inleiding sociaal recht, Sociaal recht en Arbeidsrecht. .


ISBN
9789013163827
Verschenen
NUR
825
Druk
26
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Schets van het Nederlandse arbeidsrecht (Bakels). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren