Boekhandel Douwes Den Haag

Goederenrecht

Goederenrecht

Goederenrecht

Goederenrecht

 

Deze titel geeft een systematisch én casuïstisch toegelicht overzicht van het gehele goederenrecht. Centrale aandacht gaat uit naar de algemene leerstukken en klassieke rechtsfiguren zoals bezit, eigendom, overdracht en beperkte rechten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 56,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Goederenrecht

Deze titel geeft een systematisch én casuïstisch toegelicht overzicht van het gehele goederenrecht. Centrale aandacht gaat uit naar de algemene leerstukken en klassieke rechtsfiguren zoals bezit, eigendom, overdracht en beperkte rechten. Ook onderwerpen zoals cryptovaluta en de WHOA komen aan de orde, evenals uit het buitenland aangewaaide rechtsfiguren zoals factoring en trust. Goederenrecht voorziet in een systematisch en actueel overzicht van het gehele goederenrecht. De materie wordt inzichtelijk gemaakt met concrete casuïstiek. De auteurs slagen erin het goederenrecht inzichtelijk te maken door een systematische aanpak en een veelheid aan illustraties. Centrale aandacht uit naar de algemene leerstukken en klassieke rechtsfiguren zoals bezit, eigendom, overdracht en beperkte rechten. Onderwerpen zoals cryptovaluta en de WHOA komen eveneens aan de orde. Ook wordt niet voorbijgegaan aan uit het buitenland aangewaaide rechtsfiguren zoals factoring en trust. Bovendien komen onderwerpen aan de orde die met het goederenrechtelijk zekerhedenrecht samenhangen, zoals voorrechten, retentierecht en bodemrecht. Deze editie is bijgewerkt met alle essentiële, recente regelgeving, rechtspraak en literatuur. Goederenrecht is niet alleen geschikt voor het onderwijs maar ook voor de rechtspraktijk en de wetenschap. De systematische aanpak en het rijkelijke gebruik van illustraties maken de titel relevant voor een breed lezerspubliek


ISBN
9789013163964
Verschenen
NUR
822
Druk
7
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Goederenrecht (Studiereeks Burgerlijk Recht 2). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Studiereeks Burgerlijk Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht