Boekhandel Douwes Den Haag

Nederlands internationaal personen- en familierecht, 3e druk

Wegwijzer voor de rechtspraktijk

F. Ibili e.a.

Nederlands internationaal personen- en familierecht, 3e druk

Nederlands internationaal personen- en familierecht, 3e druk

Wegwijzer voor de rechtspraktijk

Nederlands internationaal personen- en familierecht, 3e druk

 

In de 3e druk van dit praktijkboek wordt het Nederlandse internationaal personen- en familierecht in kaart gebracht. Het boek is een wegwijzer voor juristen die in de praktijk te maken krijgen met vragen van internationaal personen- en familierecht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 82,50


Beschrijving Nederlands internationaal personen- en familierecht, 3e druk

In de 3e druk van dit praktijkboek wordt het Nederlandse internationaal personen- en familierecht in kaart gebracht. Het boek is een wegwijzer voor juristen die in de praktijk te maken krijgen met vragen van internationaal personen- en familierecht. Deze uitgave staat onder redactie van prof. mr. F. Ibili. Het boek is volledig geactualiseerd en besteedt aandacht aan actuele ontwikkelingen in het IPR, zoals de Verordening Huwelijksvermogensstelsels en de Herschikking van de Verordening Brussel II-bis. In dit praktijkboek (3e druk) wordt het Nederlandse internationaal personen- en familierecht beknopt en overzichtelijk in kaart gebracht. Na een inleidend hoofdstuk over de kernbegrippen van het IPR en een hoofdstuk over de algemene bepalingen van IPR in Boek 10 BW volgen acht hoofdstukken over bijzondere onderwerpen van internationaal personen- en familierecht: personenrecht, afstamming, huwelijk en huwelijksgevolgen, ontbinding van het huwelijk, ouderlijke verantwoordelijkheid en kinderontvoering, alimentatie, adoptie, en geregistreerd partnerschap. Per onderwerp wordt aandacht besteed aan de relevante rechtsbronnen (Europese verordeningen, internationale verdragen en nationale wetten) en hun onderlinge verhouding, voorts aan de internationale bevoegdheid van de Nederlandse rechter, het toepasselijk recht, de rechtskracht van buitenlandse beslissingen en, voor zover relevant, de internationale rechtshulp. Ieder hoofdstuk bevat talrijke verwijzingen naar recente rechtspraak en literatuur. Door deze integrale aanpak is Nederlands internationaal personen- en familierecht een onmisbare wegwijzer voor iedere jurist die in de praktijk te maken krijgt met vragen van internationaal personen- en familierecht. Deze titel is volledig geactualiseerd en bevat verwijzingen naar actuele rechtspraak en literatuur. Het praktijkboek sluit aan bij recente ontwikkelingen in het IPR, zoals de Verordening Huwelijksvermogensstelsels en de Herschikking van de Verordening Brussel II-bis. Nederlands internationaal personen- en familierecht is van grote waarde voor advocaten, rechters, notarissen en alle andere praktijkjuristen die in aanraking komen met het internationaal personen- en familierecht.


ISBN
9789013164275
Verschenen
NUR
822
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk Personen- en familierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren