Boekhandel Douwes Den Haag

Schadevergoeding bij de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens

T.F. Walree

Schadevergoeding bij de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens

Schadevergoeding bij de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens

Schadevergoeding bij de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens

 

Heeft een individu recht op schadevergoeding na een datalek? Deze titel bespreekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van het recht op schadevergoeding wegens de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens.


Leverbaar

€ 88,00

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Schadevergoeding bij de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens

Heeft een individu recht op schadevergoeding na een datalek? Deze titel bespreekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van het recht op schadevergoeding wegens de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens. Zowel de problematiek als de mogelijkheden rondom het verkrijgen van een schadevergoeding wegens inbreuk op de AVG komen op toegankelijke wijze aan de orde. Deze publicatie geeft antwoord op de vraag welke soort schade kan worden vergoed, hoe die schade eventueel kan worden begroot en wie een beroep mag doen op het recht op schadevergoeding. Schadevergoeding bij de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens gaat in op de privaatrechtelijke handhaving van de AVG en onderscheidt zich in de markt door te anticiperen op problemen die nog niet eerder in de literatuur zijn herkend. De dagelijkse nieuwsberichten en het toenemend aantal procedures over datalekken of het oneigenlijk gebruik van persoonsgegevens zijn een uitstekende aanleiding voor het lezen van dit boek. Deze titel maakt gebruik van praktische voorbeelden, zodat de lezer zich een goed beeld kan vormen van de mogelijke problemen die spelen rondom het verkrijgen van een schadevergoeding wegens een inbreuk op de AVG. Voorbeelden daarvan zijn het ontbreken van vergoedbare schade of de beperkte omvang van de vergoedbare schade. De auteur werpt een licht op de mogelijkheden om het recht op schadevergoeding beter te laten bijdragen aan de handhaving van het gegevensbeschermingsrecht (de AVG). Zo wordt voorgesteld om een breder begrip van schade te hanteren en er worden mogelijke wijzen van schadebegroting gepresenteerd. Ook wordt de mogelijkheid onderzocht dat een concurrent van de verwerkingsverantwoordelijke een schadeclaim indient. Schadevergoeding bij de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens is met name van belang voor advocaten, rechters en academici. Door de toegankelijke stijl is het boek ook relevant voor anderen met een interesse in de AVG en de handhaving daarvan.


ISBN
9789013164350
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Onderneming en Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht