Boekhandel Douwes Den Haag

De geneeskundige behandelingsovereenkomst

R.P. Wijne

De geneeskundige behandelingsovereenkomst

De geneeskundige behandelingsovereenkomst

De geneeskundige behandelingsovereenkomst

 

Deze handzame monografie vormt een nuttig naslagwerk voor wie zich bezighoudt met # of zich wil verdiepen in # aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod, inclusief recente wetswijzigingen en jurisprudentie.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 49,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De geneeskundige behandelingsovereenkomst

Deze handzame monografie vormt een nuttig naslagwerk voor wie zich bezighoudt met # of zich wil verdiepen in # aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod, inclusief recente wetswijzigingen en jurisprudentie. Hiermee is de titel van grote waarde voor juristen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. In 1955 is het Burgerlijk Wetboek uitgebreid met een regeling betreffende #de overeenkomst inzake geneeskundige behandeling#, kortweg de behandelingsovereenkomst. De regeling kenmerkt zich door de beschrijving van een aantal verplichtingen van de hulpverlener ten opzichte van de patiënt. Dit is van groot belang in het licht van het hoge aantal geneeskundige behandelingen dat jaarlijks plaatsvindt, zowel binnen de muren van een ziekenhuis als daarbuiten. Veel van deze behandelingen verlopen zoals gewenst, maar een aantal ook niet, met potentiële schade tot gevolg. Soms ligt daaraan onzorgvuldig gedrag van een arts ten grondslag. In De geneeskundige behandelingsovereenkomst worden alle facetten van de behandelingsovereenkomst op overzichtelijke wijze besproken. Dit maakt de publicatie zeer relevant voor juristen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. In het bijzonder biedt het werk houvast bij het beoordelen van een vordering tot schadevergoeding bij verdenking van een medische fout. Behandelingsovereenkomst actueel In deze monografie is rekening gehouden met: de recente wetswijzigingen van de verplichtingen uit hoofde van de geneeskundige behandelingsovereenkomst; de recente jurisprudentie van de Hoge Raad over de aansprakelijkheid van hulpverleners voor het gebruik van ongeschikte hulpzaken; de recente jurisprudentie aangaande de mogelijkheden tot vergoeding van integriteitsschade bij schending van de informatieplicht door de hulpverlener. De geneeskundige behandelingsovereenkomst is van grote waarde voor iedereen die zich bezighoudt met aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade of wie zich in dit onderwerp wil verdiepen. Denk onder andere aan juristen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg.


ISBN
9789013164411
Verschenen
NUR
822
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieën BW. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht