Boekhandel Douwes Den Haag

Bankgaranties

R.I.V.F. Bertrams & P.C. Russcher

Bankgaranties

Bankgaranties

Bankgaranties

 

Bankgaranties geeft een grondige en up-to-date analyse van alle aspecten van bankgaranties, op basis van Nederlandse rechtspraak en literatuur. Er wordt in deze uitgave niet alleen uitgebreid ingegaan op de praktijk van bankgaranties in Nederland, maar ook op de (internationale) regels die met betrekking tot bankgaranties zijn opgesteld, waaronder de URDG.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 49,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Bankgaranties

Bankgaranties geeft een grondige en up-to-date analyse van alle aspecten van bankgaranties, op basis van Nederlandse rechtspraak en literatuur. Er wordt in deze uitgave niet alleen uitgebreid ingegaan op de praktijk van bankgaranties in Nederland, maar ook op de (internationale) regels die met betrekking tot bankgaranties zijn opgesteld, waaronder de URDG. Voor contracten van enige omvang zijn bankgaranties de meest effectieve vorm van zekerheid. Een bijzondere variant is de afroepgarantie die aanvankelijk vooral in de internationale markt tot ontwikkeling kwam, maar tegenwoordig ook in het binnenlands handelsverkeer zeer gangbaar is. Deze afroepgarantie is niet alleen een effectieve vorm van zekerheid, maar is ook een techniek voor de reallocatie van risico#s en kan tevens functioneren als een financieringsinstrument. Daarnaast bestaan er de bankgarantie #betaalbaar op documenten van derden# en de bankgarantie #betaalbaar op vonnis#, met als variant de beslaggarantie. Bankgaranties geeft een up-to-date en volledig overzicht van het recht en de praktijk ten aanzien van bankgaranties, op basis van Nederlandse rechtspraak en literatuur. Er wordt daarnaast ook uitgebreid ingegaan op de bijbehorende onderhandelingen en risicobeheersing. Tevens gaat er veel aandacht naar de internationale context waarin bankgaranties functioneren en de (internationale) regels die met betrekking tot bankgaranties zijn opgesteld. Denk hierbij onder andere aan de Uniform Rules for Demand Guarantees van de International Chamber of Commerce. De bankgarantie blijft volop in de belangstelling staan, zeker gezien niet aflatende stroom van rechtspraak over dit onderwerp en de actuele ontwikkelingen in de markt. In deze publicatie worden deze ontwikkelingen uitgebreid in kaart gebracht en ingepast in de reeds bestaande juridische kaders. Deze titel onderscheidt zich op de markt, omdat het specifiek is toegesneden op de Nederlandse praktijk en volledig is geactualiseerd. Bovendien worden actuele onderwerpen niet alleen uitgebreider en diepgaander besproken, maar er komen ook meer relevante onderwerpen aan bod. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan hoe bankgaranties in de praktijk werken. Bankgaranties is van grote waarde voor advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen, banken en andere ondernemingen die regelmatig met bankgaranties te maken hebben.


ISBN
9789013164671
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk Contracten- en Aansprakelijkheidsrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren