Boekhandel Douwes Den Haag

De WHOA van wet naar recht

De WHOA van wet naar recht

De WHOA van wet naar recht

De WHOA van wet naar recht

 

Deze titel gaat uitgebreid in op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) die op 1 januari 2021 in werking is ingetreden. Talrijke relevante onderwerpen komen hierbij aan bod. Dit maakt de publicatie zeer actueel: zij snijdt voor zowel praktijk als wetenschap relevante vragen aan over de WHOA.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 89,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De WHOA van wet naar recht

Deze titel gaat uitgebreid in op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) die op 1 januari 2021 in werking is ingetreden. Talrijke relevante onderwerpen komen hierbij aan bod. Dit maakt de publicatie zeer actueel: zij snijdt voor zowel praktijk als wetenschap relevante vragen aan over de WHOA. Aan het woord komen advocaten, financieel experts en wetenschappers. Sinds de inwerkingtreding van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) op 1 januari 2021 wordt in de praktijk al geregeld van die wet gebruik gemaakt. De weg van wet naar recht is ingezet. Deze titel is daarmee zeer actueel, hij bespreekt alle relevante vragen en onderwerpen over de WHOA en is interessant voor zowel de praktijk als de wetenschap. De WHOA van wet naar recht bespreekt de diverse posities van een betrokkenen bij een WHOA-akkoordprocedure. Bijvoorbeeld die van: # de schuldenaar, diens bestuurders en aandeelhouders # de rechtbank # de herstructureringsdeskundige # zekerheidsgerechtigden # derden, zoals borgen In deze uitgave wordt ook stilgestaan bij de positie van de werknemer. Hoewel deze positie grotendeels buiten de WHOA is gehouden, wordt deze toch geraakt door een herstructurering. Voorts komen waarderingsvraagstukken aan bod. Op procesrechtelijk gebied wordt de WHOA-akkoordprocedure uiteengezet en is er aandacht voor IPR-vraagstukken en procederen binnen de WHOA. Tot slot belicht de titel verschillende maatregelen die in de WHOA zijn opgenomen en een herstructurering beogen te faciliteren. Denk aan de mogelijkheden om de inzetbaarheid van de actio Pauliana te beperken en de beƫindiging van contracten mogelijk te maken. De WHOA van wet naar recht is van grote waarde voor rechters, insolventie- en ondernemingsrechtjuristen, accountants, financieel adviseurs en personen die kunnen optreden als observator of herstructureringsdeskundige als bedoeld in de WHOA.


ISBN
9789013164718
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk Insolventierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Ondernemingsrecht