Boekhandel Douwes Den Haag

Het systeem van sanctionering van fiscale fraude

Het systeem van sanctionering van fiscale fraude

Het systeem van sanctionering van fiscale fraude

Het systeem van sanctionering van fiscale fraude

 

Deze titel biedt een integraal overzicht van het systeem van sanctionering van fiscale fraude. Het duale systeem van fiscale rechtshandhaving, de manier waarop het begrip fiscale fraude zich vertaalt naar delicten en de mogelijke sancties worden alle drie ruimschoots belicht.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 97,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het systeem van sanctionering van fiscale fraude

Deze titel biedt een integraal overzicht van het systeem van sanctionering van fiscale fraude. Het duale systeem van fiscale rechtshandhaving, de manier waarop het begrip fiscale fraude zich vertaalt naar delicten en de mogelijke sancties worden alle drie ruimschoots belicht. Het huidige systeem wordt bovendien kritisch beschouwd en beoordeeld. In hoeverre is het Nederlandse systeem van sanctionering van fiscale fraude nog juridisch houdbaar? Doet het systeem recht aan voorzienbaarheid voor de justitiabele en zijn de sancties onderling adequaat op elkaar afgestemd, zodat dubbele bestraffing ten aanzien van eenzelfde feit voorkomen wordt? Het systeem van sanctionering van fiscale fraude geeft een uitgebreid antwoord aan de hand van een drieluik. Als eerste wordt stilgestaan bij het fiscale rechtshandhavingsbestel in Nederland. In hoeverre kan een belastingplichtige voorzien welke route gekozen zal worden, in geval hij zich schuldig maakt aan een delict dat onder de noemer van fiscale fraude valt? Als tweede wordt belicht wat het concept van fiscale fraude inhoudt en als derde is onderzocht in hoeverre de sancties en sanctioneringsmoglijkheden inzake fiscale fraude op elkaar zijn afgestemd. Tot slot is een poging gedaan een nieuw fiscaal sanctiesysteem te ontwerpen, dat beter zou kunnen voldoen aan de eisen van voorzienbaarheid én waarbinnen ongeoorloofde samenloop van sancties voorkomen wordt. Geen andere titel heeft zich recent en in een meer volle en geïntegreerde omvang verdiept in het huidige systeem van de repressieve fiscale rechtshandhaving met een focus op de voorzienbaarheid en onderlinge afstemming van sancties ten aanzien van fiscale fraude. Deze publicatie sluit aan bij de ontwikkelingen van: het ingewikkelder worden van regelgeving verharding van het sanctieklimaat als een verhoogde intolerantie voor (fiscale) fraude het op een integrale(re) wijze benaderen van rechtshandhaving Het systeem van sanctionering van fiscale fraude is van grote waarde voor fiscaal advocaten, belastingadviseurs, medewerkers van de Belastingdienst en FIOD, het Ministerie van Financiën en Ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook geïnteresseerden in bijzonder strafrecht, bijzonder bestuursrecht en duale rechtshandhavingssystemen zullen de titel waarderen.


ISBN
9789013164794
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fiscale Monografieën. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht