Boekhandel Douwes Den Haag

Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ

M.P. van der Burg

Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ

Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ

Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ

 

Dit is het enige hand- en studieboek waarin op overzichtelijke wijze de gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ worden behandeld. Aan de hand van de Gemeentewet en de Wet WOZ wordt de stof op een toegankelijke en systematische wijze benaderd en via jurisprudentie verduidelijkt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 120,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ

Dit is het enige hand- en studieboek waarin op overzichtelijke wijze de gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ worden behandeld. Aan de hand van de Gemeentewet en de Wet WOZ wordt de stof op een toegankelijke en systematische wijze benaderd en via jurisprudentie verduidelijkt. Per belasting worden de vereiste onderdelen op dezelfde volgorde uitgewerkt en de Wet WOZ aan de hand van de hoofdstukkenindeling van die wet. Daarbij wordt onder meer ingegaan op de objectafbakening, de waardebepaling en waardevaststelling. Ook het gegevensbeheer (de Basisregistratie WOZ) en de gegevensverstrekking komen aan bod. Daarnaast is een hoofdstuk gewijd aan de formeelrechtelijke aspecten, zoals bezwaar- en beroepsprocedures, gegevensverstrekking, inlichtingenplicht en proceskost­envergoeding. In Compendium gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ worden ook de niet op de Gemeentewet gebaseerde belastingen overzichtelijk behandeld, zoals: - de afvalstoffenheffing, die is gebaseerd op de Wet milieubeheer - de BIZ-bijdrage die is gebaseerd op de Wet op de bedrijveninvesteringszones - de op de Wet financiën openbare lichamen Bonaire, Sint-Eustachius en Saba (FinBES) gebaseerde lokale belastingen BESeilanden Deze uitgave is bijgewerkt tot medio september 2021. Met nadien voorgedane wijzigingen of ontwikkelingen is slechts beperkt rekening gehouden. Compendium gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ is met name bedoeld voor studenten op universitair en hbo-niveau, alsmede voor (beleids) ambtenaren en adviseurs die (mede) werkzaam zijn in de praktijk van de gemeentelijke belastingheffing en de uitvoering van de Wet WOZ.


ISBN
9789013165647
Verschenen
NUR
826
Druk
12
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Fiscaal recht