Boekhandel Douwes Den Haag

Alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector

D.P.C.M. Hellegers

Alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector

Alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector

Alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector

 

Deze publicatie biedt inzicht in relevante ontwikkelingen op het gebied van alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector. Denk aan onderwerpen als het effectueren van consumentenrecht via Kifid, de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering, zelfregulering in de non- bancaire mkb financieringsmarkt en arbitrage en mediation bij geschillen over financiële dienstverlening.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector

Deze publicatie biedt inzicht in relevante ontwikkelingen op het gebied van alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector. Denk aan onderwerpen als het effectueren van consumentenrecht via Kifid, de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering, zelfregulering in de non- bancaire mkb financieringsmarkt en arbitrage en mediation bij geschillen over financiële dienstverlening. De titel is bedoeld voor de rechtspraktijk, financiële sector, beleidsmakers en andere stakeholders van alternatieve geschilbeslechting. In 2021 zijn de preadviezen uitgebracht voor de Vereniging voor Financieel Recht, zij hebben betrekking op een aantal ontwikkelingen op het gebied van alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector. Dit preadvies bestaat uit vier deeladviezen. In het eerste deel van Alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector worden door Donald Hellegers en Mark Nelemans recente ideeën om het effectueren van consumentenrechten via Kifid te verbeteren becommentarieerd. Ook worden er door hen nieuwe ideeën aangereikt. In het tweede deel gaan Pieter Joost van den Bos <(>&<)> Geert Gladdines in op de aanleiding voor het ontstaan van de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering. Niet alleen de opzet wordt besproken, maar ook de wijze waarop deze gedragscode tot op heden in de praktijk functioneert. Het derde deel is geschreven door Ronald Kleverlaan. Hierin komt het onderwerp #verleden en toekomst van zelfregulering in de non-bancaire mkb financieringsmarkt# aan bod. In het laatste deeladvies besteden Pim Rank <(>&<)> Camilla McPherson aandacht aan de keuzemogelijkheid tussen #court litigation# en #arbitration# bij #Financial services disputes#, mede in het licht van het P.R.I.M.E. Finance initiatief. Ook concluderen zij na afweging van voor- en nadelen dat het zeer mogelijk is dat arbitrage, maar ook mediation, bij dergelijke geschillen een geloofwaardig en attractief alternatief voor een procedure bij de overheidsrechter kan zijn. Alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector is waardevol voor de financiële sector, rechtspraktijk, toezichthouders, beleidsmakers en geschillencommissies. Ook voor academici en studenten kan dit preadvies zinvolle inzichten bieden in de achtergrond, dynamiek en toekomst van alternatieve geschilbeslechting in de financiële sector.


ISBN
9789013165838
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Van der Heijden Instituut. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Ondernemingsrecht