Boekhandel Douwes Den Haag

Literatuur en recht

Literatuur en recht

Literatuur en recht

Literatuur en recht

 

Dit Liber amicorum bespreekt de waarde van literatuur en recht vanuit verschillende juridische invalshoeken en wetenschappelijke disciplines. Samengesteld ter gelegenheid van het emeritaat van Thomas Mertens als hoogleraar Rechtsfilosofie aan de Radboud Universiteit.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 35,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Literatuur en recht

Dit Liber amicorum bespreekt de waarde van literatuur en recht vanuit verschillende juridische invalshoeken en wetenschappelijke disciplines. Samengesteld ter gelegenheid van het emeritaat van Thomas Mertens als hoogleraar Rechtsfilosofie aan de Radboud Universiteit. De titel is vooral bedoeld om kennis te verbreden en tot reflectie over recht en samenleving aan te zetten. Literatuur en recht delen meer dan het belang van schrift, taal of woord. Literatuur kan ook op diverse manieren een meerwaarde hebben voor het recht, de beoefenaars daarvan of het onderzoek daarnaar. Literatuur en recht Liber amicorum voor prof. dr. T.J.M toont deze waarde van literatuur vanuit verschillende juridische invalshoeken en wetenschappelijke disciplines. Aan de auteurs is gevraagd om zich op basis van een favoriet literair werk op prikkelende wijze te buigen over hun visie op het recht, een belangrijk aspect daarvan of een interessant juridisch of maatschappelijk probleem. De titel bevat toegankelijke teksten en is interdisciplinair omdat zowel recht als wijsbegeerte aan bod komen. Dit liber amicorum is samengesteld ter gelegenheid van het emeritaat van Thomas Mertens als hoogleraar Rechtsfilosofie aan de Radboud Universiteit. De titel sluit aan bij de groeiende en actuele literatuur over de verschillende relaties tussen het domein van de literatuur en dat van het recht: #law and literature#,#law in literature# en #law as literature. De titel dient als startpunt in de interesse voor literatuur, dichtkunst of verhalen. Literatuur en recht Liber amicorum voor prof. dr. T.J.M. Mertens is gericht op iedereen met een interesse in en een basiskennis van het recht en de rechtsfilosofie. De uitgave is vooral bedoeld om kennis te verbreden en tot verdere reflectie over recht en samenleving aan te zetten.


ISBN
9789013166293
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement SteR - Onderzoekscentrum voor Staat en Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht