Boekhandel Douwes Den Haag

Tekst & Commentaar Socialezekerheidsrecht

Tekst & Commentaar Socialezekerheidsrecht

Tekst & Commentaar Socialezekerheidsrecht

Tekst & Commentaar Socialezekerheidsrecht

 

Dit Tekst & Commentaar-deel bevat de actuele wetgeving over het socialezekerheidsrecht die in de praktijk veel door rechtshulpverleners wordt gebruikt. De beknopte commentaren helpen de gebruiker binnen enkele minuten tot de essentie van een bepaling te komen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 237,00


Beschrijving Tekst & Commentaar Socialezekerheidsrecht

Dit Tekst <(>&<)> Commentaar-deel bevat de actuele wetgeving over het socialezekerheidsrecht die in de praktijk veel door rechtshulpverleners wordt gebruikt. De beknopte commentaren helpen de gebruiker binnen enkele minuten tot de essentie van een bepaling te komen. Tekst <(>&<)> Commentaar Socialezekerheidsrecht vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief de belangrijkste rechtspraak en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit. In combinatie met de online versie of WebApp is de actualiteit nog groter. De nadruk ligt op de werknemersverzekeringen. Deze wetten sluiten nauw aan op het arbeidsrecht en worden in de praktijk door veel rechtshulpverleners gebruikt. Naast de WW, de WIA, de ZW en de Poortwachterwetgeving en de voornaamste daarbij behorende uitvoeringsbesluiten, zijn ook de relevante delen van enkele overkoepelende wetten en regelingen becommentarieerd. Sinds de verschijning van de vorige druk in 2020 zijn er verscheidene wijzigingen doorgevoerd in de socialezekerheidswetten. Ook is er nieuwe jurisprudentie bijgekomen en is een aantal uitvoeringsbesluiten vervangen of gewijzigd. De wijzigingen in de wetten en regelingen zijn onder meer het gevolg van de Wet betaald ouderschapsverlof en verschillende verzamelwetten. v Daarnaast is de rechtspraak geactualiseerd, bijvoorbeeld ten aanzien van de eis van het onderzoek door een geregistreerd verzekeringsarts in bezwaar en beroep en equality of arms bij procedures over de schatting van arbeidsongeschiktheid. Uiteraard komt ook de voortdurend lastige kwalificatievraag (werknemer of niet?) aan bod.


ISBN
9789013166484
Verschenen
NUR
825
Druk
8
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar Socialezekerheidsrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar / Groene delen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren