Boekhandel Douwes Den Haag

Tekst & Commentaar Personen- en Familierecht

IPR en mensenrechten

Tekst & Commentaar Personen- en Familierecht

Tekst & Commentaar Personen- en Familierecht

IPR en mensenrechten

Tekst & Commentaar Personen- en Familierecht

 

Dit T&C-deel ondersteunt bij het doorgronden van de wetteksten uit Boek 1 BW Personen- en familierecht, inclusief aanverwante wet- en regelgeving die waar nodig is voorzien van commentaar. De 12e druk is op vele fronten geactualiseerd en gaat uit van de laatste stand van zaken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 382,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Tekst & Commentaar Personen- en Familierecht

Dit T<(>&<)>C-deel ondersteunt bij het doorgronden van de wetteksten uit Boek 1 BW Personen- en familierecht, inclusief aanverwante wet- en regelgeving die waar nodig is voorzien van commentaar. De 12e druk is op vele fronten geactualiseerd en gaat uit van de laatste stand van zaken. Tekst <(>&<)> Commentaar Personen- en familierecht vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief de belangrijkste rechtspraak en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit. In combinatie met de online versie of WebApp is de actualiteit nog groter. De titel helpt je snel tot de kern tot komen van de bepalingen uit Boek 1 BW Personen- en familierecht. Het naslagwerk is daarnaast op ruime schaal aangevuld met aanverwante wet- en regelgeving en verdragen/EU- verordeningen, die eveneens waar nodig zijn voorzien van commentaar. De 12e druk is op tal van fronten bijgewerkt met nieuwe (concept) wetgeving, rechtspraak en literatuur. Allereerst zijn belangrijke wetsvoorstellen en nieuwe en aankomende wetgeving van commentaar voorzien. In Boek 1 BW betreft dit onder meer het naamrecht, wijziging geslachtsvermelding, het tegengaan van huwelijkse gevangenschap en van rechtswege gezamenlijk gezag bij erkenning van een kind. Daarnaast zijn wijzigingen van de Jeugdwet becommentarieerd. Op internationaal vlak wordt bovendien aandacht besteed aan belangrijke internationaal privaatrechtelijke regelingen op het terrein van het personen- en familierecht. Tenslotte geeft de titel een aantal niet in Boek 10 BW neergelegde onderwerpen weer van internationaal personen- en familierecht, die zijn geregeld in EU-verordeningen en Haagse verdragen. Zo is de Verordening (EU) 2019/1111 van de Raad van 25 juni 2019 betreffende de bevoegdheid, de erkenning en tenuitvoerlegging van de beslissingen in huwelijkszaken en inzake de ouderlijke verantwoordelijkheid, en betreffende internationale kinderontvoering (Brussel II-ter) nieuw opgenomen in deze 12e druk. Tekst <(>&<)> Commentaar Personen- en familierecht gaat wat betreft wetgeving, rechtspraak en vakliteratuur uit van de stand van zaken per 1 augustus 2022.


ISBN
9789013166651
Verschenen
NUR
822
Druk
12
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar Personen- en Familierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar / Blauwe delen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren