Boekhandel Douwes Den Haag

Tekst & Commentaar Mededingingswet

Tekst & Commentaar Mededingingswet

Tekst & Commentaar Mededingingswet

Tekst & Commentaar Mededingingswet

 

Deze uitgave bundelt alle wetgeving die in de mededingingsrechtelijke praktijk van belang is, toegelicht met bondige commentaren. Deze 8e druk is op vele fronten geactualiseerd, met onder meer de recente jurisprudentie over de toepassing van de EU-mededingingsregels.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 319,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Tekst & Commentaar Mededingingswet

Deze uitgave bundelt alle wetgeving die in de mededingingsrechtelijke praktijk van belang is, toegelicht met bondige commentaren. Deze 8e druk is op vele fronten geactualiseerd, met onder meer de recente jurisprudentie over de toepassing van de EU-mededingingsregels. Tekst <(>&<)> Commentaar Mededingingswet vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief de belangrijkste rechtspraak en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit. In combinatie met de online versie of WebApp is de actualiteit nog groter. De titel geeft inzicht in de actuele wet- en regelgeving die in de mededingingsrechtelijke praktijk van belang is. Het gaat daarbij niet enkel om de Mededingingswet zelf, maar ook aanverwante wetgeving zoals de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt, de Wet Markt <(>&<)> Overheid en teksten van andere wet- en regelgeving waar juristen in de mededingingsrechtelijke praktijk mee in aanraking komen. Het mededingingsrecht is sinds het verschijnen van de voorgaande druk niet onbewogen gebleven. De wetgeving, jurisprudentie en vakliteratuur in deze 8e druk is volledig vernieuwd. Zo wordt stilgestaan bij recente ontwikkelingen als: handhaving van de EU-mededingingsregels door de EU Commissie (bijvoorbeeld UK Generics op het gebied van artikel 101 VWEU, Intel en op het gebied van artikel 102 VWEU) de EU Commissie richtsnoeren en groepsvrijstellingverordeningen (met name die op het gebied van verticale overeenkomsten) handhaving door de ACM (zo waren er sanctiebesluiten met betrekking tot verticale praktijken (Samsung) en misbruik van een economische machtspositie (Leadiant, Apple) concentratiecontrole op EU-niveau (CK Telecoms) en nationaal niveau (PostNL/Sandd)


ISBN
9789013166675
Verschenen
NUR
823
Druk
8
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar Mededingingswet. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar / Gele delen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Tekst & Commentaar - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht