Boekhandel Douwes Den Haag

Hoofdzaken van het bestuursrecht

F.C.M.A. Michiels

Hoofdzaken van het bestuursrecht

Hoofdzaken van het bestuursrecht

Hoofdzaken van het bestuursrecht

 

Dit studieboek bevat een toegankelijk geschreven en actuele inleiding op het bestuursrecht, een boeiend rechtsgebied dat vele facetten van het maatschappelijk leven raakt. Om het bestuursrecht zo overzichtelijk mogelijk te presenteren, bevat de titel diverse voorbeelden en handige schema’s.


Leverbaar

€ 27,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Hoofdzaken van het bestuursrecht

Dit studieboek bevat een toegankelijk geschreven en actuele inleiding op het bestuursrecht, een boeiend rechtsgebied dat vele facetten van het maatschappelijk leven raakt. Om het bestuursrecht zo overzichtelijk mogelijk te presenteren, bevat de titel diverse voorbeelden en handige schema’s. Het studieboek is onmisbaar voor wie een rechtenstudie of bestuursrechtelijk vak volgt. Het bestuursrecht staat in het hart van de maatschappij. Het heeft betrekking op het openbaar bestuur, op wat het openbaar bestuur doet en op zijn relatie tot burgers, bedrijven en andere organisaties. Hierdoor is het bestuursrecht een boeiend rechtsgebied dat betrekking heeft op vele sectoren van het maatschappelijk leven. Bestuursrecht gaat over de omgevingsvergunning voor het aanleggen van een uitweg, maar ook over de besluitvorming rondom de aanleg van een groot infrastructureel project. Over subsidie aan een zangkoor en de steunverlening aan bedrijven, maar ook over verkeersboetes en de sluiting van drugspanden. In Hoofdzaken van het bestuursrecht wordt het bestuursrecht op inleidend niveau behandeld, alle belangrijke onderwerpen komen aan bod. De stof is gecentreerd rond de hoofdzaken van het bestuursrecht: • De organisatie van het openbaar bestuur • De bevoegdheden van bestuursinstanties • De normen waaraan het bestuur zich heeft te houden • De handhaving van het bestuursrecht • De rechtsbescherming Om het bestuursrecht zo levendig en overzichtelijk mogelijk te presenteren, is de titel voorzien van tal van voorbeelden en een aantal schema’s. Ook worden er diverse cases gebruikt om de hoofdzaken uit te leggen. Deze uitgave is volledig geactualiseerd, waarbij onder meer de Wet open overheid en de gewijzigde rechtspraak inzake de evenredigheidstoets is verwerkt. Hoofdzaken van het bestuursrecht is bedoeld voor studenten in de eerste fase van de rechtenstudie aan universiteit of HBO en voor niet- juridische studenten die een inleidend bestuursrechtelijk vak volgen. De titel kan daarnaast van grote waarde zijn voor rechters, advocaten en andere in de praktijk werkzame juristen die (nog) niet gespecialiseerd zijn in het bestuursrecht.


ISBN
9789013166712
Verschenen
NUR
823
Druk
10
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Hoofdzaken van het bestuursrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht