Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 7-VII Bijzondere overeenkomsten - Maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap

prof. mr. M. van Olffen

Asser 7-VII Bijzondere overeenkomsten - Maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap

Asser-serie

Asser 7-VII Bijzondere overeenkomsten - Maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap

Asser-serie: Asser 7-VII Bijzondere overeenkomsten - Maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap

 

De 9e druk van dit Asser-deel bespreekt de actuele stand van zaken van de maatschap, de vennootschap onder firma en de commanditaire vennootschap. De lezer krijgt inzicht in de verbanden tussen de verouderde wettelijke regeling enerzijds, en de actuele literatuur en rechtspraak anderzijds.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 110,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Asser-serie: Asser 7-VII Bijzondere overeenkomsten - Maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap

De 9e druk van dit Asser-deel bespreekt de actuele stand van zaken van de maatschap, de vennootschap onder firma en de commanditaire vennootschap. De lezer krijgt inzicht in de verbanden tussen de verouderde wettelijke regeling enerzijds, en de actuele literatuur en rechtspraak anderzijds. Ook wordt stilgestaan bij de historische ontwikkeling van deze rechtsvormen. De maatschap, de vennootschap onder firma en de commanditaire vennootschap zijn belangrijke rechtsvormen voor de motor van het bedrijfsleven: het midden- en kleinbedrijf. In de 9e druk van Asser-deel 7-II Maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap wordt de huidige wettelijke regeling betreffende de maatschap, VOF en CV besproken. Deze dateert uit 1838 en is sterk verouderd. Slechts incidenteel zijn nieuwe wettelijke wijzigingen en aanvullingen doorgevoerd. De laatste materiële wijzigingen hangen samen met de invoering van het nieuw burgerlijk wetboek in 1992. Omdat de wettelijke regeling zo gedateerd is, wordt een belangrijk deel van het recht inzake de personenvennootschappen aangevuld en gevormd door rechtspraak en literatuur. De auteur behandelt de actuele rechtspraak en literatuur en brengt deze in relatie met de wettelijke regeling. Hoewel de personenvennootschappen veelal aan het midden- en kleinbedrijf gekoppeld worden, kiezen ook hele grote en complexe organisaties regelmatig voor de rechtsvorm van de personenvennootschap. In de laatste jaren is veel rechtspraak verschenen die de personenvennootschap andere inhoud heeft gegeven. Deze uitgave geeft een duidelijk en overzichtelijk beeld van alle regels die de personenvennootschap en haar gebruikers aangaan. De titel weergeeft niet enkel de actuele stand van zaken van de maatschap, de vennootschap onder firma en de commanditaire vennootschap, maar beschouwt deze ook in het licht van de historische ontwikkelingen. Die achtergrond draagt aanzienlijk bij aan een beter begrip van deze rechtsvormen. De uitgave is hiermee van grote waarde voor onder meer de advocatuur, het notariaat, de belastingadviespraktijk, de accountancy, organisatieadviseurs, rechters, studenten en het bedrijfsleven.


ISBN
9789013167238
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
827
Druk
9
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 7-VII Bijzondere overeenkomsten - Maatschap, vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 7 - Bijzondere overeenkomsten. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Ondernemingsrecht