Boekhandel Douwes Den Haag

Mensenhandel

Moderne Slavernij

Mensenhandel

Mensenhandel

Moderne Slavernij

Mensenhandel

 

Geeft praktische handvatten voor iedereen die zich bezighoudt met het fenomeen mensenhandel. Deze 3e druk bevat de meest recente jurisprudentie en bespreekt alle informatie die voor de opsporing, berechting en hulpverlening van belang is.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 49,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Mensenhandel

Geeft praktische handvatten voor iedereen die zich bezighoudt met het fenomeen mensenhandel. Deze 3e druk bevat de meest recente jurisprudentie en bespreekt alle informatie die voor de opsporing, berechting en hulpverlening van belang is. Door de praktische insteek en vele praktijkvoorbeelden krijgt de lezer gemakkelijk inzicht in het onderwerp. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen slachtoffer van menshandel, denk hierbij aan seksuele- en arbeidsuitbuiting. Het zijn moderne slaven die onder mensonterende omstandigheden worden gedwongen te werken. Ook in Nederland zijn er jaarlijks honderden slachtoffers. Bij het openbaar ministerie is de aanpak van mensenhandel zelfs topprioriteit. Mensenhandel geeft niet alleen uitleg over dit onderwerp, maar bespreekt ook alle informatie die voor de opsporing, berechting en hulpverlening in de wereld van de mensenhandel van belang is. Deze 3e druk geeft bovendien uitleg over het langste artikel uit het Wetboek van Strafrecht: artikel 273f, door gebruik te maken van actuele jurisprudentie en vele praktijkvoorbeelden. Ook de programmatische aanpak en het barrièremodel komen uitgebreid aan bod, dit bleek de laatste jaren succesvol te zijn in strijd tegen mensenhandel. De publicatie is onderscheidend, omdat het antwoord geeft op vragen die in de praktijk opkomen zonder zich te verliezen in theoretische beschouwingen. Er wordt een ruim overzicht gegeven van de vele instanties en organisaties die zich bezighouden met mensenhandel, zowel vanuit het standpunt van verdachten als van slachtoffers. Het is een zeer bruikbare titel, waarmee iedere doelgroep gemakkelijk inzicht krijgt in wat voor de opsporing, berechting en hulpverlening binnen de wereld van mensenhandel van belang is. Deze 3e druk is op vele onderdelen ingrijpend gewijzigd. De meest recente jurisprudentie komt aan de orde en de laatste ontwikkelingen worden tegen het licht gehouden. Er wordt bovendien veel aandacht besteed aan nieuwe wetgeving (bijvoorbeeld art 273g Sr) en de positie van het slachtoffer van mensenhandel. Mensenhandel geeft praktische handvatten voor iedereen die zich bezighoudt met mensenhandel. De titel is van zeer grote waarde voor rechters, advocaten, officieren van justitie, opsporingsambtenaren, hulpverleners en studenten.


ISBN
9789013167887
Verschenen
NUR
824
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Praktijkwijzer Strafrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Strafrecht en strafprocesrecht