Boekhandel Douwes Den Haag

Cursus Belastingrecht - Formeel Belastingrecht 2022-2023

Studenteneditie

Cursus Belastingrecht - Formeel Belastingrecht 2022-2023

Cursus Belastingrecht - Formeel Belastingrecht 2022-2023

Studenteneditie

Cursus Belastingrecht - Formeel Belastingrecht 2022-2023

 

Deze titel bevat een uitvoerige, actuele en heldere beschrijving van het formele belastingrecht. Door de heldere uitleg en voorbeelden is de student in staat om de materie snel te doorgronden. Deze studenteneditie is volledig geactualiseerd en sluit aan bij de laatste wetgeving, jurisprudentie, ontwikkelingen en literatuur.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 39,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Cursus Belastingrecht - Formeel Belastingrecht 2022-2023

Deze titel bevat een uitvoerige, actuele en heldere beschrijving van het formele belastingrecht. Door de heldere uitleg en voorbeelden is de student in staat om de materie snel te doorgronden. Deze studenteneditie is volledig geactualiseerd en sluit aan bij de laatste wetgeving, jurisprudentie, ontwikkelingen en literatuur. De studentenedities van de Cursus Belastingrecht zijn specifieke edities van de al ruim 50 jaar succesvolle uitgave 'Cursus Belastingrecht'. Ze zijn speciaal gemaakt voor het universitaire fiscale onderwijs en andere vergelijkbare opleidingen. De titels worden geschreven door een hooggekwalificeerd auteursteam werkzaam in de wetenschap en de praktijk. Studenteneditie Cursus Belastingrecht Formeel Belastingrecht 2022-2023 wordt gezien als de meest brede en diepgaande publicatie over het formeel belastingrecht. De diverse onderwerpen worden systematisch besproken aan de hand van wetgeving, beleid, jurisprudentie en relevante vakliteratuur. Een waardevol studiewerk dat met heldere uitleg en voorbeelden bijdraagt aan het snel doorgronden en reproduceren van de materie. Deze uitgave behandelt de volgende onderwerpen: • algemene beginselen • de heffingssystemen • de informatieverplichtingen voor de belastingplichtigen • fiscale boeten en straffen • het fiscaal procesrecht • de regels betreffende de invordering van verschuldigde belasting In veel hoofdstukken staat de AWR centraal. Verder wordt aandacht besteed aan de Awb, de internationale non-discriminatieregels van art. 14 EVRM en art. 26 IVBPR, bezitsbescherming op grond van art. 1 Protocol 1 EVRM en hoe de rechter het recht toepast op de feiten en aan de invordering van verschuldigde belasting. Deze studenteneditie wordt jaarlijks volledig geactualiseerd aan de hand van nieuwe wetgeving, verschenen jurisprudentie en van belang zijnde andere ontwikkelingen en literatuur. Naast de weergave van het fiscale recht dragen de auteurs ook bij aan de discussie over andere actuele onderwerpen op dit terrein. Studenteneditie Cursus Belastingrecht Formeel Belastingrecht 2022-2023 is bedoeld voor studenten fiscaal recht en hun docenten aan Universiteiten en HBO instellingen.


ISBN
9789013168037
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Cursus Belastingrecht Formeel Belastingrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Cursus Belastingrecht - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren