Boekhandel Douwes Den Haag

Asser 2-III Overige rechtspersonen

Vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij, stichting....

Asser 2-III Overige rechtspersonen

Asser 2-III Overige rechtspersonen

Vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij, stichting....

Asser 2-III Overige rechtspersonen

 

Dit Asser-deel levert een actuele en diepgaande behandeling van het rechtspersonenrecht inzake de vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij en stichting. Ook biedt het als één van de weinige handboeken een actuele behandeling van de rechtsvormen SE, SCE en EESV.


Nog te verschijnen

€ 165,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Asser 2-III Overige rechtspersonen

Dit Asser-deel levert een actuele en diepgaande behandeling van het rechtspersonenrecht inzake de vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij en stichting. Ook biedt het als één van de weinige handboeken een actuele behandeling van de rechtsvormen SE, SCE en EESV. Noemenswaardig is de volledige verwerking van de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen. Asser-deel 2-III Overige rechtspersonen helpt je de actuele stand van zaken te overzien in het rechtspersonenrecht voor de vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij en stichting. Hierbij komen ook vormen zoals het kerkgenootschap en de Europese rechtsvormen SE, SCE en EESV aan bod. De auteurs zijn erin geslaagd met dit handboek het gehele positieve recht te schetsen. De lezer krijgt daarbij zowel inzicht in de hoofdlijnen als de daarbij relevante dwarsverbanden, compleet gemaakt met verwijzingen naar andere publicaties. De uitgave biedt een gelaagde onderverdeling van de thema’s en is voorzien van randnummers. Het leent zich daarmee uitstekend voor zowel grondige inhoudelijke verdieping als een vluchtige raadpleging. De inhoud is van waarde voor een breed lezerspubliek zoals advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen werkzaam in de ondernemingsrechtpraktijk en juristen werkzaam bij non-profit instellingen. Deze 11e druk is geheel aangescherpt op basis van actuele wetgeving, jurisprudentie en literatuur. Vermeldenswaardig is de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen, die het verenigingen- en stichtingenrecht ingrijpend heeft gewijzigd. Deze wetgeving is volledig verwerkt in de nieuwe druk. Dat heeft ook geleid tot een herschikking van sommige onderwerpen, waarvan de behandeling nu beter aansluit bij de wettelijke regeling. Anders dan in de vorige drukken vindt de behandeling van onderwerpen rondom bestuur en toezicht bij de stichting meer in het hoofdstuk over de stichting plaats, dan dat er wordt verwezen naar het hoofdstuk over de vereniging. Naast de andere nieuwe wetgeving, zoals die over het UBO-register en de tijdelijke Wet Covid-19 Justitie en Veiligheid, zijn ook jurisprudentie en literatuur van de afgelopen jaren verwerkt. Ook recente praktijkontwikkelingen komen aan bod, zoals moderne toepassingsvormen van de coöperatie. Kortom: met deze update sluit dit Asser-deel weer helemaal aan op het geldende recht.


ISBN
9789013168129
Verschijnt
NUR
827
Druk
11
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 2-III Rechtspersonenrecht - Overige rechtspersonen. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 2 - Rechtspersonenrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren