Boekhandel Douwes Den Haag

Onrechtmatige daad

A.J. Verheij

Onrechtmatige daad

Onrechtmatige daad

Onrechtmatige daad

 

In deze bundel vindt u een actueel, volledig en toch beknopt overzicht van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. U maakt tevens op toegankelijke wijze kennis met relevante regels betreffende verjaring en collectieve procedures (WCAM en WAMCA).


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 52,51

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Onrechtmatige daad

In deze bundel vindt u een actueel, volledig en toch beknopt overzicht van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. U maakt tevens op toegankelijke wijze kennis met relevante regels betreffende verjaring en collectieve procedures (WCAM en WAMCA). Deze nieuwste editie bevat als gebruikelijk samenvattingen van rechterlijke uitspraken. Centraal staat het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht uit Boek 6 Burgerlijk Wetboek, maar daarnaast wordt ook aandacht besteed aan bestuurdersaansprakelijkheid, werkgevers aansprakelijkheid een aansprakeklijheid van eigenaars en houders van motorrijtuigen. In Onrechtmatige daad staat het actueel geldende aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht centraal. De uitgave schetst voor u een volledig en beknopt beeld. Sinds de laatste editie van 2019 hebben er verschillende wijzigingen plaatsgevonden in wet- en regelgeving. Denk onder andere aan de inwerkingtreding van de Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie per 1 januari 2020. Ten opzichte van de vorige druk zijn 65 arresten van de Hoge Raad, 12 arresten van Gerechtshoven, 33 uitspraken van Rechtbanken en bijna 80 publicaties verwerkt. Met deze uitgave bent u weer volledig up-to-date! Jurisprudentie aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht De uitgave besteedt veel aandacht aan rechtspraak. Daarbij worden niet alleen de belangrijkste overwegingen van de Hoge Raad weergegeven, maar ook overwegingen van rechtbanken en gerechtshoven die daaraan voorafgingen. Hiermee brengt de auteur de uiteenlopende - vaak abstracte - begrippen rondom het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht inzichtelijk. Hiernaast komt de onderlinge verhouding tussen de verschillende vereisten van de onrechtmatige daad en de toepassing van dit leerstuk in verschillende contexten aan bod. Onrechtmatige daad is de ideale titel voor advocaten en rechters die zich snel willen ori├źnteren. Hiermee vormt de titel ook voor studenten een uiterst waardevolle informatiebron.


ISBN
9789013168167
Verschenen
NUR
822
Druk
9
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografie├źn Privaatrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren