Boekhandel Douwes Den Haag

De klimaatzaak tegen Shell

De klimaatzaak tegen Shell

De klimaatzaak tegen Shell

De klimaatzaak tegen Shell

 

Deze titel geeft een boeiend inzicht in de verschillende juridische aspecten van climate litigation. Het vonnis in de klimaatzaak tegen Shell wordt vanuit verschillende invalshoeken en disciplines belicht en geanalyseerd.


Leverbaar

€ 29,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving De klimaatzaak tegen Shell

Deze titel geeft een boeiend inzicht in de verschillende juridische aspecten van climate litigation. Het vonnis in de klimaatzaak tegen Shell wordt vanuit verschillende invalshoeken en disciplines belicht en geanalyseerd. Dit maakt de bundel waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in de juridische aspecten van de strijd tegen klimaatverandering. Op 24 september 2021 organiseerde het ZIFO een seminar naar aanleiding van het grensverleggende vonnis inzake de klimaatzaak tegen Shell. In deze bundel wordt dit vonnis vanuit verschillende invalshoeken en disciplines geanalyseerd, met een blik naar de toekomst. In De klimaatzaak tegen Shell wordt een kritisch licht geworpen op de grote thema’s gerelateerd aan de klimaatproblematiek die ons allen en de wereld aangaat: • Is het onrechtmatige daadrecht geschikt om een problematiek van deze complexiteit en magnitude op te lossen? • Wat is de rol van de rechter in geval van een groot reguleringstekort en welke eisen mogen worden gesteld aan zijn uitspraken in dergelijk zaken? • Hoe moeten vennootschapsrechtelijke uitgangspunten daarbij een rol spelen? • Wat mag van ondernemingen worden verwacht, welke ontwikkelingen staan hen te wachten en hoe kunnen zij zich daarop het beste voorbereiden? • Welke rol kunnen de Principles on Climate Obligations of Enterprises hierbij spelen? De doordachte beschouwingen in deze bundel bieden inzicht, begrip en mogelijke oplossingsrichtingen. Climate litigation Shell Deze bundel sluit aan bij de actuele ontwikkelingen rondom de klimaatzaak tegen Shell. Als lezer krijg je inzicht in de verschillende juridische benaderingen van climate litigation zowel voor nu als de toekomst. De klimaatzaak tegen Shell is van grote waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in de juridische aspecten van de strijd tegen klimaatverandering.


ISBN
9789013168204
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement ZIFO-reeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Ondernemingsrecht