Boekhandel Douwes Den Haag

Kernwaarden van de advocatuur

Kernwaarden van de advocatuur

Kernwaarden van de advocatuur

Kernwaarden van de advocatuur

 

Onafhankelijkheid, partijdigheid, integriteit, vertrouwelijkheid en deskundigheid. Hoewel zaken, cliënten en advocatenkantoren een grote variatie kennen, zijn dat de beroepswaarden – of kernwaarden – van alle advocaten. Kernwaarden van de advocatuur onderzoekt de betekenis van die waarden, mede aan de hand van beroepsregels en tuchtrechtspraak waarin de kernwaarden doorklinken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 21,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Kernwaarden van de advocatuur

Onafhankelijkheid, partijdigheid, integriteit, vertrouwelijkheid en deskundigheid. Hoewel zaken, cliënten en advocatenkantoren een grote variatie kennen, zijn dat de beroepswaarden – of kernwaarden – van alle advocaten. Kernwaarden van de advocatuur onderzoekt de betekenis van die waarden, mede aan de hand van beroepsregels en tuchtrechtspraak waarin de kernwaarden doorklinken. Daarbij wordt gefocust op verschillende praktijksituaties en –dilemma’s. De titel draagt ook bij aan reflectie door aandacht te geven aan de soms kritische binnen- en buitenlandse literatuur over de typische beroepswaarden van de advocatuur.

Deze 2e druk kent naast een positierechtelijke invalshoek ook een meer theoretische benadering van de kernwaarden van de advocatuur en schenkt daarbij aandacht aan (vooral Angelsaksische) academische literatuur over de bijzondere positie van de advocatuur.

Advocatuur actueel

De maatschappelijke aandacht voor integer handelen door professionals, zoals advocaten is groot. Dit boek bevat een brede en actuele analyse van wat integer handelen in de context van de advocatuur inhoudt. Deze versie is bovendien geheel herzien en geactualiseerd. Uiteraard is de toegankelijke opzet hetzelfde gebleven.

Kernwaarden van de advocatuur is van grote waarde voor advocaten, aankomend juristen en de rechterlijke macht. De titel is ook een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van het tuchtrecht en in beroepsethische vraagstukken.


ISBN
9789013168228
Verschenen
NUR
821
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.