Boekhandel Douwes Den Haag

Instituut voor Ondernemingsrecht 125

Eindeloos getob

Liber Amicorum Kid Schwarz

M. Faure, J. Hamers, M. Olaerts en M. Verbrugh

Eindeloos getob

Instituut voor Ondernemingsrecht 125

Eindeloos getob

Liber Amicorum Kid Schwarz

Instituut voor Ondernemingsrecht 125: Eindeloos getob

 

Dit liber Amicorum combineert diepgaande wetenschappelijke beschouwingen met concrete analyses van actuele praktijkvraagstukken in het ondernemingsrecht. De titel onderscheidt zich door een breed scala aan onderwerpen, zoals rechtseconomie, mediation en arbitrage.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 85,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Instituut voor Ondernemingsrecht 125: Eindeloos getob

Dit liber Amicorum combineert diepgaande wetenschappelijke beschouwingen met concrete analyses van actuele praktijkvraagstukken in het ondernemingsrecht. De titel onderscheidt zich door een breed scala aan onderwerpen, zoals rechtseconomie, mediation en arbitrage. Met zowel een terugblik in het vakgebied, als een sterke verbinding met de actualiteit, waaronder duurzaamheid. Dit liber amicorum is aangeboden aan prof. mr. Kid Schwarz ter gelegenheid van zijn emeritaat als hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn lange loopbaan aan de universiteit, waarvan zo’n 35 jaar als hoogleraar, heeft geleid tot een indrukwekkend oeuvre. Er is vrijwel geen onderwerp in het ondernemingsrecht te noemen waarover Schwarz niet heeft geschreven. Met zijn scherpe pen en duidelijke stellingnames heeft hij ontegenzeggelijk een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het ondernemingsrecht in Nederland. Niet zelden bleek Schwartz zijn tijd vooruit, zoals zijn pleidooi voor aandelen zonder stemrecht en de besloten vennootschap zonder verplichte blokkeringsregeling. Naast zijn wetenschappelijke werk is Kid een echte man van de praktijk, hetgeen heeft geleid tot een vruchtbare kruisbestuiving tussen beide. Zo is hij sinds 1993 actief als NAI-arbiter en als ICC-arbitrator en sinds 2000 tevens als mediator. Daarnaast is Kid partner van een accountancy- en belastingadvieskantoor. Om die reden hebben de auteurs van Eindeloos getob. Liber Amicorum Kid Schwarz de vrije hand gekregen in de keuze voor hun onderwerp, die door de redacteuren zijn onderverdeeld in zeven thema’s. Aan de orde komen onder meer: • beschouwingen over aandelen en certificering • personenvennootschappen • bestuur en toezicht • aansprakelijkheid • vennootschappelijk belang en purpose • alternatieve geschillenbeslechting Veel publicaties blikken niet alleen terug op het werk van Schwarz, maar slaan tevens een brug met recente ontwikkelingen in het ondernemingsrecht in brede zin. Dit liber amicorum onderscheidt zich door een diversiteit aan onderwerpen in het ondernemingsrecht en aanpalende rechtsgebieden, zoals rechtseconomie, mediation en arbitrage. Met zowel een terugblik in het vakgebied, als een sterke verbinding met de actualiteit, waaronder duurzaamheid. Eindeloos getob. Liber Amicorum Kid Schwarz is met name bedoeld voor wetenschappers en praktijkjuristen in het ondernemingsrecht in brede zin.


ISBN
9789013168334
Verschenen
Serie
Instituut voor Ondernemingsrecht 125
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Instituut voor Ondernemingsrecht . U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Ondernemingsrecht