Boekhandel Douwes Den Haag

Asser Procesrecht 4 Hoger Beroep

Asser Procesrecht 4 Hoger Beroep

Asser Procesrecht 4 Hoger Beroep

Asser Procesrecht 4 Hoger Beroep

 

Hoger beroep is een complex leerstuk binnen het procesrecht. Dit Asser- deel vormt een gedegen gids omtrent procederen in hoger beroep – van de grondbeginselen tot specifieke vraagstukken. Nieuw in deze druk zijn beschouwingen over het nut van de devolutieve werking, de wisseling van raadsheren en de omvang van de processtukken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 105,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Asser Procesrecht 4 Hoger Beroep

Hoger beroep is een complex leerstuk binnen het procesrecht. Dit Asser- deel vormt een gedegen gids omtrent procederen in hoger beroep – van de grondbeginselen tot specifieke vraagstukken. Nieuw in deze druk zijn beschouwingen over het nut van de devolutieve werking, de wisseling van raadsheren en de omvang van de processtukken. Hoe verloopt een hoger beroep procedure in de praktijk? Welke verschijningsvormen kent het? En welke incidenten liggen erbij op de loer? Asser-deel Procesrecht 4 Hoger beroep ontleedt de complexe juridische werkelijkheid achter het hoger beroep. Het werpt zowel een wetenschappelijke als praktijkgeoriënteerde blik op de talrijke aspecten die kenmerkend zijn voor dit ingewikkelde leerstuk binnen het procesrecht. Hiermee verkrijgt de lezer een volwaardig overzicht van de actuele stand van zaken. De uitgave is geschikt voor rechters, advocaten, adviseurs en wetenschappers. De uitgave zet een breed scala aan onderwerpen uiteen, van de grondbeginselen tot specifieke vraagstukken. De lezer krijgt hierdoor een gedegen beeld van de relevante theorie en actuele jurisprudentie. Een greep uit de onderwerpen: · appellabiliteit · partijen in hoger beroep · de appeldagvaarding · het grievenstelsel · de memorie van antwoord · niet-ontvankelijkheden · het incidentele hoger beroep · de rol van het bewijs · de meest voorkomende incidenten in appel · hoger beroep tegen beschikkingen · de veroordeling in de proceskosten · hoger beroep en kort geding · het geding na cassatie en verwijzing · de taak en rol van de appelrechter Deze vernieuwde druk weergeeft de actuele stand van zaken omtrent procederen in hoger beroep. Zo zijn er diepgaande beschouwingen opgenomen over het nut van de devolutieve werking, de wisseling van raadsheren en de omvang van de processtukken.


ISBN
9789013168556
Verschenen
NUR
822
Druk
4
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser Procesrecht 4 Hoger beroep. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser Procesrecht - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Hoger beroep (Asser Procesrecht 4). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht