Boekhandel Douwes Den Haag

Asser 6-III Algemeen overeenkomstenrecht

Verbintenissenrecht

C.H. Sieburgh

Asser 6-III Algemeen overeenkomstenrecht

Asser 6-III Algemeen overeenkomstenrecht

Verbintenissenrecht

Asser 6-III Algemeen overeenkomstenrecht

 

In deze 16e druk van het derde gedeelte van het Asser-Deel 6 dat het Verbintenissenrecht tot onderwerp heeft, zijn de sinds de vorige druk verschenen wetgeving, rechtspraak en literatuur verwerkt.


Leverbaar

€ 193,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Asser 6-III Algemeen overeenkomstenrecht

Dit Asser-deel geeft een toonaangevend commentaar op het algemene overeenkomstenrecht ten behoeve van rechtspraktijk, wetenschap en onderwijs. De titel geldt als de belangrijkste kennisbron van de heersende rechtsopvattingen in civielrechtelijk Nederland. De 16e druk van Asser-deel 6-III Algemeen overeenkomstenrecht geeft een systematisch, weloverwogen en grondig commentaar op het algemene overeenkomsten recht. Aan de orde komen onder meer de begrippen overeenkomst en eenzijdige rechtshandeling, de totstandkoming van de overeenkomst, de inhoud van de overeenkomst, de gevolgen van de overeenkomst ten aanzien van derden, en de nietigheid, vernietigbaarheid en ontbinding van de overeenkomst. Deze onderwerpen zijn geregeld in Titel 2 van Boek 3 (Rechtshandelingen) en in Titel 5 van Boek 6 (Overeenkomsten in het algemeen) van het BW. Deze geheel geactualiseerde 16e druk combineert, zoals je gewend bent van een titel in de Asser-serie, wetenschappelijke diepgang met een op de praktijk gerichte uitleg. Bij de behandeling van de leerstukken wordt stilgestaan bij hun plaats in het gehele vermogensrecht en worden dwarsverbanden gelegd met andere leerstukken. Zo krijgt de lezer dieper inzicht in de structuur en samenhang van de onderwerpen. De toegankelijke en kernachtige schrijfstijl maakt de tekst prettig leesbaar. Met het zakenregister, wetsartikelenregister én jurisprudentieregister vind je snel de informatie die je nodig hebt. Niet voor niets wordt de uitgave in rechtspraktijk, wetenschap en onderwijs gebruikt als diepgravend naslagwerk. Recente rechtspraak en literatuur In deze geheel geactualiseerde 16e druk zijn de sinds de vorige druk verschenen wetgeving, rechtspraak en literatuur verwerkt. Op deze plaats wordt vermeld de aanpassing van nr. [72]-[74] (consensuele en reële overeenkomst). Toegevoegd is nr. [134a] (derde verklaart valselijk voor een ander). De beoordeling van de onredelijke bezwarendheid, oftewel oneerlijkheid van een beding in algemene voorwaarden en de daaraan te verbinden rechtsgevolgen zijn onderwerp van een continue stroom van Europese en nationale rechtspraak die is samengevat en geactualiseerd in nr. [479] e.v. Europees recht en rechtsvergelijking Waar relevant wordt aandacht besteed aan Europese recht en rechtsvergelijking. Voor de rechtsvergelijking ligt de nadruk op het Weense Koopverdrag (CISG), de Unidroit Principles of International Commercial Contracts, de Principles of European Contract Law en het Draft Common Frame of Reference. Collecties De online versie van deze uitgave maakt deel uit van verschillende Collecties voor advocaten, bedrijfsjuristen en notarissen, waaronder de Collectie Contractenrecht Compleet. Auteur Asser-deel 6-III Algemeen overeenkomstenrecht wordt bewerkt door prof.mr.drs. C.H. Sieburgh.


ISBN
9789013168594
Verschenen
NUR
822
Druk
16
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6-III Verbintenissenrecht - Algemeen overeenkomstenrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6 - Verbintenissenrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren