Boekhandel Douwes Den Haag

Europees socialezekerheidsrecht

F.J.L. Pennings

Europees socialezekerheidsrecht

Europees socialezekerheidsrecht

Europees socialezekerheidsrecht

 

De Verordening 883/2004 krijgt een steeds grotere invloed op nationale socialezekerheidsstelsels. De vernieuwde druk van deze uitgave geeft een geactualiseerd overzicht van wetgeving en jurisprudentie, ondersteund met concrete voorbeelden.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 62,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Europees socialezekerheidsrecht

De Verordening 883/2004 krijgt een steeds grotere invloed op nationale socialezekerheidsstelsels. De vernieuwde druk van deze uitgave geeft een geactualiseerd overzicht van wetgeving en jurisprudentie, ondersteund met concrete voorbeelden. Deze opzet maakt de titel zowel geschikt voor het onderwijs, als voor professionals die een actuele inleiding tot dit rechtsgebied zoeken. In 2010 is Verordening 883/2004 voor de coördinatie van sociale zekerheid in werking getreden. Deze verordening heeft diverse belangrijke vernieuwingen met zich meegebracht, zoals de uitbreiding van de personenkring en vereenvoudiging en wijziging van de aanwijsregels. De uitgave Europees socialezekerheidsrecht maakt de systematiek van de verordening duidelijk, volop ondersteund met voorbeelden die de effecten van de regels verduidelijken. Er zijn geen andere actuele handboeken verkrijgbaar die de systematiek van de verordening zo compleet en toegankelijk in kaart brengen. Hiermee vormt de titel een waardevolle informatiebron voor zowel degenen die nog onbekend zijn met het rechtsterrein als voor gevorderden. Actueel Europees socialezekerheidsrecht Sinds 2010 zijn er tal van belangrijke arresten van het Hof van Justitie gewezen. De actuele jurisprudentie wordt in deze vernieuwde druk systematisch beschreven. Dit gebeurt mede in het licht van andere EU- instrumenten, zoals Richtlijn 2004/38 en het EU Handvest van Fundamentele Rechten. Daarnaast komt het in december 2016 gepubliceerde voorstel van de Europese Commissie voor een ingrijpende herziening van verschillende hoofdstukken van de verordening aan bod. De voorstellen voor herziening komen daarbij uitgebreid aan de orde, evenals de achtergronden ervan en het bij de voorstellen verstrekte materiaal over de toepassing van de coördinatiebepalingen. Zo krijgt de lezer een volwaardig beeld van de recente en op handen zijnde ontwikkelingen omtrent Verordening 883/2004 voor de coördinatie van sociale zekerheid.


ISBN
9789013168617
Verschenen
NUR
825
Druk
8
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Monografieën Sociaal Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Arbeids- en sociale zekerheidsrecht