Boekhandel Douwes Den Haag

Cassatie in strafzaken

Cassatie in strafzaken

Cassatie in strafzaken

Cassatie in strafzaken

 

Hoe gaat de Hoge Raad te werk in een cassatieprocedure? Hoe ziet dit proces eruit en hoe komt de raad tot een beslissing? Dit is de enige uitgave die is gewijd aan de wijze waarop de hoogste strafrechter in Nederland cassatieberoepen behandelt.


Leverbaar

€ 49,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Cassatie in strafzaken

Hoe gaat de Hoge Raad te werk in een cassatieprocedure? Hoe ziet dit proces eruit en hoe komt de raad tot een beslissing? Dit is de enige uitgave die is gewijd aan de wijze waarop de hoogste strafrechter in Nederland cassatieberoepen behandelt. Deze druk staat bovendien stil bij de modernisering van het Wetboek van Strafvordering. De Hoge Raad waakt over de rechtseenheid (de rechtsontwikkeling daaronder begrepen) en over de bescherming van de rechten van degenen die in het strafproces zijn betrokken. Cassatie in strafzaken schetst de wijze waarop de Hoge Raad die taken uitoefent. De auteurs geven een helder beeld van de procedurele aspecten van de cassatieprocedure, vanaf het instellen van het cassatieberoep tot en met de vormgeving van de beslissing van de Hoge Raad. Verder wordt ingegaan op de beperkingen waaraan het onderzoek en de beoordeling van de zaak door de Hoge Raad zijn onderworpen. De lezer krijgt inzicht in wat in cassatie wel en niet mogelijk is, geïllustreerd aan de hand van een gewone strafzaak waarin een verdachte voor een hof heeft terechtgestaan. In deze vernieuwde druk wordt daarnaast aandacht besteed aan de relevante wijzigingen die het gevolg zullen zijn van de modernisering van het Wetboek van Strafvordering. De tekst is vanzelfsprekend gebaseerd op de meest recente wetgeving en jurisprudentie. Cassatie in strafzaken is de enige uitgave die een kijkje in de keuken van de strafkamer van de Hoge Raad biedt. De titel is geschreven voor strafrechtadvocaten, leden van het openbaar ministerie en rechters. Maar ook voor docenten, studenten en andere geïnteresseerden vormt deze uitgave een uiterst nuttige bron van informatie.


ISBN
9789013169386
Verschenen
NUR
824
Druk
10
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Handboek Strafzaken. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Strafrecht en strafprocesrecht