Boekhandel Douwes Den Haag

Marechaussee

Marechaussee

Marechaussee

Marechaussee

 

Deze titel geeft inzicht in de wetenschappelijke en praktijkgerichte kennis die bestaat over de organisatie en het functioneren van de Marechaussee. De bundel bestaat uit 24 hoofdstukken, geschreven door bekende experts die hun kennis op gestructureerde wijze samenbrengen.


Leverbaar

€ 82,50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Marechaussee

Deze titel geeft inzicht in de wetenschappelijke en praktijkgerichte kennis die bestaat over de organisatie en het functioneren van de Marechaussee. De bundel bestaat uit 24 hoofdstukken, geschreven door bekende experts die hun kennis op gestructureerde wijze samenbrengen. Zowel de taken als bevoegdheden van de Koninklijke Marechaussee komen aan de orde. De Koninklijke Marechaussee verricht belangrijke taken in de Nederlandse democratische rechtsstaat. De Marechaussee is een gendarmeriekorps, ofwel een militaire dienst die ook politietaken uitvoert. Daarmee vormt de Marechaussee een cruciaal onderdeel van zowel het politiebestel als van de krijgsmacht. De eisen die aan de Marechaussee gesteld worden veranderen regelmatig. Marechaussee. Studies over de werkwijze en organisatie van de Koninklijke Marechaussee bundelt de wetenschappelijke en praktijkgerichte kennis die bestaat over de organisatie en het functioneren van de Marechaussee. De titel is een deel in de serie Handboeken Veiligheid, waarin inmiddels 24 delen zijn verschenen. De bundel is samengesteld uit 24 hoofdstukken die een breed scala beslaan over taken, bevoegdheden en ontwikkelingen van de organisatie van de Koninklijke Marechaussee. De auteurs van de hoofdstukken zijn experts die hun ervaring, inzicht en kennis op gestructureerde wijze hebben beschreven. De titel dient hierdoor als een interdisciplinair leer- en handboek waarbij primair wordt gekeken naar de Nederlandse Koninklijke Marechaussee. Uiteraard komen internationale en vergelijkende aspecten ook aan de orde. De Koninklijke Marechaussee vormt een belangrijke schakel in het Nederlandse en internationale veiligheidsbestel. Als organisatie is zij minder bekend bij het brede publiek. Deze titel vult de leemtes in onze kennis, vooral als het gaat om de rol die de Koninklijke Marechaussee speelt bij het grenstoezicht, het stelsel bewaken en beveiligen, de opsporing en de handhaving van de openbare orde, zowel in het Koninkrijk der Nederlanden als daarbuiten. Deze bundel past daarom naadloos in de reeks uitgaven over politie, veiligheid, terrorisme, defensie en het veteranenbeleid. Marechaussee. Studies over de werkwijze en organisatie van de Koninklijke Marechaussee is bedoeld voor alle medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en de cadetten die aan de Defensieacademie hun opleiding volgen. Daarnaast is de bundel uitermate geschikt voor alle andere veiligheidsprofessionals evenals studenten die veiligheidsstudies, politiestudies, defensiewetenschappen of crisisbeheersing volgen aan universiteiten, hogescholen en praktijkgerichte leeromgevingen. De titel is ook een bron van informatie voor alle onderzoekers, promovendi en Masterstudenten die zich willen verdiepen in de materie van deze militaire politieorganisatie.


ISBN
9789013169782
Verschenen
NUR
824
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Handboeken Veiligheid. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren