Boekhandel Douwes Den Haag

100 jaar kinderrechter

100 jaar kinderrechter

100 jaar kinderrechter

100 jaar kinderrechter

 

Deze titel is een must-have voor iedereen die zich wil verdiepen in kinderrechters. Deze bundel geeft inzicht in historische ontwikkelingen, laat zien wat de rol en taken van de kinderrechter zijn en geeft aan welke ontwikkelingen wenselijk zijn in de toekomst.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 75,50


Beschrijving 100 jaar kinderrechter

Deze titel is een must-have voor iedereen die zich wil verdiepen in kinderrechters. Deze bundel geeft inzicht in historische ontwikkelingen, laat zien wat de rol en taken van de kinderrechter zijn en geeft aan welke ontwikkelingen wenselijk zijn in de toekomst. Daarnaast komen ook verschillende rechtsgebieden aan bod, zoals het jeugdbeschermingsrecht en jeugdstrafrecht. In deze bundel staat het honderdjarig bestaan van de kinderrechter centraal. Welke lessen kunnen worden getrokken uit het verleden? Welke rol vervult de kinderrechter in het heden? Wat zijn de wensen voor de kinderrechter van de toekomst? In 100 Jaar Kinderrechter wordt de rol van de kinderrechter belicht vanuit historisch, huidig en toekomstig perspectief. De bundel bestaat uit zowel korte opinies als langere artikelen van auteurs met verschillende achtergronden. Denk aan wetenschappers, psychologen, orthopedagogen, medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, advocaten en rechters. In deze uitgave komen verschillende rechtsgebieden en onderwerpen aan de orde, zoals: • historische ontwikkelingen • jeugd(beschermings)recht • jeugdstraf(proces)recht • familierecht • internationaal recht • de stem van het kind • de kinderrechter in relatie tot ketenpartners Kinderrechter actueel Voor de bovengenoemde rechtsgebieden geldt dat er diverse actuele ontwikkelingen gaande zijn. Zo speelt momenteel een discussie over het verlagen van de leeftijdsgrens voor het horen van kinderen, evenals over de wijze waarop de gesloten jeugdhulp wordt uitgevoerd. 100 Jaar Kinderrechter is relevant voor iedereen die te maken krijgt met de kinderrechter en/of graag meer zou willen weten over de rol die de kinderrechter vervult. Denk aan (kinder)rechters, advocaten en ketenpartners, zoals de Raad voor de Kinderbescherming. Daarnaast kunnen verschillende bijdragen uit deze titel gebruikt worden voor het schrijven van artikelen/boeken over een bepaald rechtsgebied.


ISBN
9789013169881
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk Personen- en familierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht