Boekhandel Douwes Den Haag

Belastingrecht en technologie

Belastingrecht en technologie

Belastingrecht en technologie

Belastingrecht en technologie

 

Deze monografie geeft een fundamenteel inzicht in de relatie tussen technologie en belastingen. De titel geeft een overzicht van het huidige fiscaal-technologische landschap en bespreekt alle relevante ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 84,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Belastingrecht en technologie

Deze monografie geeft een fundamenteel inzicht in de relatie tussen technologie en belastingen. De titel geeft een overzicht van het huidige fiscaal-technologische landschap en bespreekt alle relevante ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Er zijn geen vergelijkbare uitgaven op de markt, wat de titel onmisbaar maakt voor elke fiscale professional. De invloed van computertechnologie op de fiscale praktijk wordt steeds groter. Data-analyse, rapportagerobots, smart contracts: de technologie wordt complexer en ingrijpender. De 'technologisering' van het vak is zelfs niet meer weg te denken uit de fiscale wereld en zal in de toekomst alleen nog maar meer impact krijgen. Door de snel toenemende invloed van technologie op alle fiscale terreinen is er een grote behoefte aan informatie en educatie onder fiscalisten. Belastingrecht en technologie voorziet in deze behoefte en geeft een compleet en helder overzicht van alle relevante ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. De monografie geeft een fundamenteel inzicht in de relatie tussen technologie en belastingen. Belangrijke onderwerpen die aan de orde komen, zijn de basiskenmerken van allerlei technische ontwikkelingen, zoals: • kunstmatige intelligentie • automatisering en digitalisering en hun rol bij fiscale beheersingsprocessen • de relatie met wet- en regelgeving • rechtsbescherming • de internationale juridische dimensie Belastingrecht <(>&<)> technologie ontwikkelingen De sterk veranderende techniek heeft onvermijdelijk ook invloed op de werkwijze van fiscale professionals. Dat roept vragen op. Technisch gezien kan het, maar willen we het ook altijd? Past het intensieve gebruik van steeds meer data wel binnen de strakke privacy-wetgeving? Mogen we zo maar vertrouwen op algoritmes? Hoe passen nationale regels en processen in de multilaterale juridische kaders? De snelle ontwikkeling van de binnenlandse en internationale regelgeving op het gebied van vertrouwelijkheid, gegevensuitwisseling en bestrijding van onwenselijk fiscaal gedrag maakt deze vragen des te relevanter. Deze titel geeft inzicht in deze actuele vraagstukken en is hierdoor onmisbaar voor elke fiscale professional. Belastingrecht en technologie is bedoeld als leerboek, leesboek, naslagwerk en referentie voor wetenschappelijk onderzoek. De monografie is zeer interessant voor een breed fiscaal publiek. Denk aan studenten, fiscale beroepsbeoefenaren en alle anderen die bij studie of werk met belastingen te maken hebben.


ISBN
9789013169904
Verschenen
NUR
826
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Fiscale Monografieën. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren