Boekhandel Douwes Den Haag

Handboek internationale kinderontvoering

Handboek internationale kinderontvoering

Handboek internationale kinderontvoering

Handboek internationale kinderontvoering

 

Het Handboek internationale kinderontvoering biedt een handleiding bij de toepassing van het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980, met een integrale behandeling van alle onderwerpen die in internationale kinderontvoeringszaken aan bod komen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 79,00


Beschrijving Handboek internationale kinderontvoering

Het Handboek internationale kinderontvoering biedt een handleiding bij de toepassing van het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980, met een integrale behandeling van alle onderwerpen die in internationale kinderontvoeringszaken aan bod komen. De uitgave staat onder redactie van prof. mr. F. Ibili, raadsheer in het gerechtshof Den Haag. In Handboek internationale kinderontvoering worden alle facetten van internationale kinderontvoering op overzichtelijke wijze in kaart gebracht door verschillende experts uit de praktijk en de wetenschap. Aan bod komen o.a. de vraag wanneer sprake is van internationale kinderontvoering, het systeem van het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980, de internationale bevoegdheid van de Nederlandse rechter, de werkwijze van de Centrale Autoriteit, de procedure bij de rechtbank Den Haag en het gerechtshof Den Haag, de weigeringsgronden voor teruggeleiding van een ontvoerd kind, de tenuitvoerlegging van een terugkeerbevel, het toetsingskader in niet-verdragsgevallen, de EVRM- aspecten van internationale kinderontvoering, de strafrechtelijke aspecten van internationale kinderontvoering, en schadevergoeding voor de achtergebleven ouder wegens gemiste omgang met het kind. Voor juristen Handboek internationale kinderontvoering is bedoeld voor iedereen die zich wenst te verdiepen in de juridische aspecten van internationale kinderontvoering (o.a. rechters, advocaten, medewerkers van de Raad voor de kinderbescherming, jeugdbeschermingsinstanties en Nederlandse ambassades en consulaten). Internationale kinderontvoering Facetten van internationale kinderontvoering overzichtelijk in kaart gebracht Het systeem van het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980 De internationale bevoegdheid van de Nederlandse rechter De procedure bij de rechtbank Den Haag en het gerechtshof Den Haag De strafrechtelijke aspecten van internationale kinderontvoering


ISBN
9789013170009
Verschenen
NUR
822
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk - Complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Recht en Praktijk Personen- en familierecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht