Boekhandel Douwes Den Haag

Handboek Internationaal Strafrecht

Internationaal en Europees strafrecht vanuit Nederlands perspectief

Handboek Internationaal Strafrecht

Handboek Internationaal Strafrecht

Internationaal en Europees strafrecht vanuit Nederlands perspectief

Handboek Internationaal Strafrecht

 

Deze titel geeft een volledig, actueel en diepgaand overzicht van het internationaal strafrecht. Het handboek behandelt alle complexe deelgebieden van het internationaal strafrecht en de doorwerking daarvan in Nederland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 66,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Handboek Internationaal Strafrecht

Deze titel geeft een volledig, actueel en diepgaand overzicht van het internationaal strafrecht. Het handboek behandelt alle complexe deelgebieden van het internationaal strafrecht en de doorwerking daarvan in Nederland. Deze 3e druk is volledig geactualiseerd en zeer bruikbaar voor zowel het universitair onderwijs als de rechtspraktijk. Internationaal strafrecht is een specialisme op het grensgebied van nationaal straf- en strafprocesrecht, volkenrecht en Europees recht. Het omvat de klassiek te noemen interstatelijke strafrechtelijke samenwerking: uitlevering, justitiële rechtshulp en politiële bijstand, evenals de overdracht en overname van strafvervolging en strafexecutie. Daarnaast worden tot het internationaal strafrecht onderwerpen gerekend als de toepasselijkheid van het nationale strafrecht (rechtsmacht), internationale strafrechtspraak en de nationale vervolging van internationale misdrijven. In Handboek Internationaal Strafrecht worden al deze onderwerpen belicht vanuit Nederlands perspectief. Veel aandacht wordt besteed aan Europees strafrecht en het Europees rechtshulpregime, met daarbij in het bijzonder aandacht voor de wederzijdse erkenning die voor de Europese Unie gaandeweg de klassieke interstatelijke strafrechtelijke samenwerking vervangt. De overlevering is een belangrijk voorbeeld daarvan. Naast een overzicht van internationaal strafrecht bevat deze 3e druk verwijzingen naar wetgeving, Kamerstukken, rechtspraak en literatuur in een handzaam overzicht per deelonderwerp. Door die opzet is het handboek zowel geschikt voor de (gevorderde) student als voor de praktijkjurist. De actuele ontwikkelingen op het terrein van strafrechtelijke samenwerking binnen de EU zijn volop in beweging. Deze titel weergeeft de actuele stand van zaken. Zo wordt onder meer stilgestaan bij onderwerpen als: • Het toegenomen belang van het Europese strafrecht • Overdracht en overname van buitenlandse strafvonnissen • Overlevering (met in het bijzonder aandacht voor een grote hoeveelheid Europese rechtspraak van het Hof van Justitie EU) • Uitlevering • Overdracht en overname van strafvervolging • Opsporingshulp en de kleine rechtshulp Handboek Internationaal Strafrecht is zowel breed als verdiepend. Hierdoor is de titel uitermate geschikt voor het universitair onderwijs, maar ook van grote waarde voor de rechtspraktijk.


ISBN
9789013170320
Verschenen
NUR
824
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Handboek internationaal strafrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren