Boekhandel Douwes Den Haag

Gegevensbescherming in faillissement

Gegevensbescherming in faillissement

Gegevensbescherming in faillissement

Gegevensbescherming in faillissement

 

Dit proefschrift bespreekt de invloed van de AVG op de faillissementsprocedure en op de werkzaamheden van de curator. De auteur onderzoekt wat het juridisch kader is waarbinnen de faillissementscurator persoonsgegevens mag, kan en moet verwerken en hoe dat kader zich verhoudt tot de regels en beginselen van de Faillissementswet.Tijdelijk niet leverbaar

€ 79,50

Geen levertijd bekend


Beschrijving Gegevensbescherming in faillissement

Dit proefschrift bespreekt de invloed van de AVG op de faillissementsprocedure en op de werkzaamheden van de curator. De auteur onderzoekt wat het juridisch kader is waarbinnen de faillissementscurator persoonsgegevens mag, kan en moet verwerken en hoe dat kader zich verhoudt tot de regels en beginselen van de Faillissementswet.

Gegevensbescherming is een belangrijk juridisch thema geworden, ook binnen het privaatrecht. De Algemene verordening gegevensbescherming heeft invloed op de faillissementswerkzaamheden van de curator. Wanneer een onderneming failliet gaat, spelen persoonsgegevens een rol in het faillissement, maar over de gevolgen van de AVG in faillissement is nog veel onduidelijk. Gegevensbescherming in faillissement biedt hierin uitkomst en bespreekt de invloed van de AVG in faillissement. Dit is een van de eerste proefschriften over de invloed van de AVG op het privaatrecht en meer in het bijzonder het insolventierecht.

In deze titel wordt onderzocht wat het juridisch kader is waarbinnen de faillissementscurator persoonsgegevens mag, kan en moet verwerken en hoe dat kader zich verhoudt tot de regels en beginselen van de Faillissementswet. In dat kader buigt de auteur zich ook over de vraag hoe de curator als subject van het gegevensbeschermingsrecht moet worden geduid en hoe de curator om dient te gaan met de AVG in relatie tot betrokkenen, het algemene publiek en geïnteresseerde partijen die (een deel van) de onderneming over willen nemen.

De auteur analyseert op welke wijze de curator persoonsgegevens verwerkt en in hoeverre die verwerking gerechtvaardigd wordt door de Faillissementswet en de taak van de curator. Daarnaast wordt gekeken op welke punten de praktische toepassing van de faillissementsregels conflicteert met de beginselen over de verwerking van persoonsgegevens en welke mogelijkheden er zijn om de faillissementsprocedure beter in lijn te brengen met die beginselen. Het proefschrift draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van zowel de rechtswetenschap als de praktijk.

Gegevensbescherming in faillissement is zeer waardevol voor advocaten en curatoren die zich bezighouden met de invloed van de AVG op het privaatrecht of met het insolventierecht.


ISBN
9789013170504
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Onderneming en Recht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren