Boekhandel Douwes Den Haag

Basisboek Socialezekerheidsrecht

2023

Basisboek Socialezekerheidsrecht

Basisboek Socialezekerheidsrecht

2023

Basisboek Socialezekerheidsrecht

 

Deze titel geeft een toegankelijk overzicht van de belangrijkste onderwerpen in de Nederlandse sociale zekerheid. Dankzij de vele voorbeelden en heldere schrijfstijl, wordt het lastige rechtsgebied inzichtelijk gemaakt.


Niet leverbaar

€ 31,60


Beschrijving Basisboek Socialezekerheidsrecht

Deze titel geeft een toegankelijk overzicht van de belangrijkste onderwerpen in de Nederlandse sociale zekerheid. Dankzij de vele voorbeelden en heldere schrijfstijl, wordt het lastige rechtsgebied inzichtelijk gemaakt. Deze uitgave is volledig up-to-date en bespreekt onder meer de Verzamelwet SZW 2023, de aanpassingen in de wet- en regelgeving en recente jurisprudentie. Basisboek Socialezekerheidsrecht 2023 geeft een toegankelijk overzicht van de belangrijkste onderwerpen in de Nederlandse sociale zekerheid en de wijze waarop de (decentrale) overheid die onderwerpen aanpakt. Aan de hand van een casus wordt de lezer meegenomen in het socialezekerheidsrecht. Dit basisboek kenmerkt zich door de vele voorbeelden en is geschreven vanuit de praktijk. Om die reden is bij ieder hoofdstuk ook een voorbeeld van een beschikking, zoals een toekenning kinderbijslag, opgenomen. Voor zover mogelijk bevat elk hoofdstuk dezelfde opbouw: inleiding, uitvoering en aanvraag, voorwaarden, ingang, hoogte en duur, beëindiging, verplichtingen en jurisprudentie. Ieder hoofdstuk sluit af met een korte samenvatting in overzichtelijke schema’s. De belangrijkste onderwerpen die in deze uitgave aan bod komen, zijn: • Kinderen • Ouderdom • Overlijden • Gezondheid • zorg en ondersteuning • ziekte • arbeidsongeschiktheid • werkloosheid • behoeftigheid • re-integratie • handhaving Socialezekerheidsrecht ontwikkelingen Deze uitgave is volledig up-to-date en behandelt alle ontwikkelingen op het gebied van de sociale zekerheid. Er wordt diepgaand ingegaan op diverse actuele onderwerpen, zoals systematiek handhaving en re- integratie. Ook de Verzamelwet SZW 2023 en de aanpassingen in de wet- en regelgeving komen aan bod. Basisboek Socialezekerheidsrecht 2023 is van grote waarde voor iedereen die zich wil verdiepen in dit rechtsgebied. Denk aan (rechts) hulpverleners, medewerkers uitvoeringsinstellingen en personen die werkzaam zijn in de sociale adviespraktijk. De titel wordt ook gebruikt in het onderwijs, zowel bij HBO- als WO-opleidingen.


ISBN
9789013170900
Verschenen
NUR
825
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Basisboek Socialezekerheidsrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren